Зуека и Рачков се връщат в киното

Димитър Рачков и Зуека
Димитър Рачков и Зуека

  Зуека и Рачков се върнаха с очакван успех в „Господари на ефира“ от новия сезон. Освен на малкия в скоро време те ще цъфнат и на големия екран. След дълга пауза далеч от снимачните площадки и Зуека, и Рачков се снимаха отново в киното. Митко се напъха в кожата на шофьор на високопоставенa персона от близкото минало нa име Белев. Лентата се казва “Концерт за оцелели“ и е дело нa режисьора Иван Ничев.

В нея Ничев продължава да разказва историята на българските евреи през Втората световна война. „В една сцена ми се налагаше да играя пиян и веднага ми изплува в съзнанието образът на пияните татковци от „Пълна лудница“. Режисьорът обаче ми помогна успшно да се отърся от това превъплашение и да поема в друга посока“, обяснява гаджето на Мария Игнатова.

Зуека пък ще се изяви в новата продукция на Стефан Командарев – криминалната драма „Съдилището“. Персонажът му е особено актуален, защото прехвърля хора зад граница, което зрителите вероятно ще свържат с бежанците от Сирия.

Зуека и Димитър Рачков Навремето Зуека, който е с няколко години по-голям от Димитър Рачков, препоръчал на продуцента Джуди Халваджиян бургаския талант да се присъедини към „Господари на ефира“, признава Васил Василев.

Зуека гледал бъдещия си партньор в няколко театрални представления и веднага усетил, че двамата ще станат страхотен тандем.

Това нямаше да се случи, ако Васил Василев се бе отказал да кандидатства в някогашния ВИТИЗ, където го късат 3 пъти. Той завършва куклено актьорско майсторство. Любопитното е, че двама от най-известните днес режисьори – Теди Москов и Сашо Морфов, са завършили специалността „Куклена режисура“.

Поради купищата ангажименти двамата все по-рядко се качват на сцената. Рачков все пак намира време да участва в 2 постановки на частната трупа „Мелпомена“ и обмисля да се включи в постановка с приятеля си Тончо Токмакчиев и дъщерята на Тодор Колев – Албена.

Зуека и Димитър Рачков Интересното е, че освен като актьор Зуека е работил и като специалист по кабели. В Сливен го наели в един телеком, тъй като е завършил техникум по електротехника.

„Отговарях за машина, която имаше способността да открива къде точно има повреди по кабелите. Веднъж отидох на място с екип от млади роми. Казах им да копаят около метър и половина на въпросното място, но се оказва, че проблемът не бил там. След това уредът отчиташе съвсем друго нещо. Те пак копаят и така разораха цяла нива. Но се оказа, че грешката била в техниката, а не в мен“, брани се Зуека.

Рачков пък е бил сервитьор в родния Бургас и по този начин си изкарвал прехраната през студентската ваканция. Веднъж дори разлял супа върху сакото на някакъв клиент. Очевидно и това е направил с талант, защото човекът въобще не се разсърдил.

По време на отпуските си в казармата Митко пък се хванал като общ работник на стадион „Нефтохимик“. На него пренасял бетон и правил дренаж с 20-килограмов чук. „Може да съм дребен, но съм жилав и много работлив. Срамна работа няма, а и тогава ми трябваха пари“, обяснява актьорът.

Неотдавна Зуека и Рачков започнаха единайсетия сезон на „Господари на ефира“ и предаването веднага отчете едни от най-високите рейтинги в ефира. Заради таланта им неотдавна Би Ти Ви се опита безуспешно да ги открадне от конкуренцията. След провала водещи на „Голата истина“ станаха Любо Нейков и Ели Гигова.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *