Здравко от Ритон се оженил за Катя по заповед на тъщата. Двамата сключили брак в Дома на покойника!

дует ритонЗдравко Желязков пристъпил към брак със своята любов от консерваторията Катя Михайлова по заповед на нейната майка. Ултиматума бил следния: Или се жениш за Катето, или марш на улицата! Няма да спиш в едно легло с детето ми!

Най-обичния дует, който от три седмици живее в Къщата на „Вип Брадър“ е семейство вече от 37 години. Станали гаджета три месеца след началото на учебната година в Държавната консерватория. Тогава Здравко бил на 22 г., а Катя – само на 17 г., тъй като по-рано тръгнала на училище.

„Станахме двойка, но винаги бяхме трима. Ваня, приятелката на Катето беше залепена за нас. След музикалните занятия първо нея я изпращахме до Младост и след това с автобус № 213 се връщах да изпратя Катя до Новотел „Европа“. сядахме всеки път на задната седалка, за да можем да се поцелуваме“, разказвал е за любовните студентски години Здравко.

Пенецът не крие, че и той, както и всичски мъже, когато видял за пръв път състудентката си, се шокирал от гръдната й обиколка. Чак 5 мин. след нея било и самото Кате. Тя като софиянка нямала право на стипендия, на каквато обаче Здравко разчитал, за да се подпомага. riton

Двамата помнят забавна случка, в която Ритонката издействала стипендията на гаджето си. Един от шефовете на Комсомола й бил обожател и срещу обещанието да уреди месечно по 40 лв. на Здравко, Катето излязла на среща с него.

„Накрая половината стипендия оставаше за мен. За 20 лв. Здравко винаги ми купуваше френски парфюм. С другите пари той си купуваше купони за обяд и за вечеря“, смее се звездата.

В онези години родителите на Катя работели в системата на МВР. Кандидат-зетят се понравил на баща й, но не и на майка й. Тя била взискателна, строга и безкомпромисна жена, особено с избраника на дъщеря си. „Дори да й бях завела някой принц, тя пак щеше да му намери кусури. Даже до последно се опитваше да ме откаже да се омъжа за Здравко. Никой не можеше да я убеди, че той е правилният мъж за мен“, признава Катя.

През третата година на гаджелъка си, вече като сформиран дует със Здравко изкарали цяла година в Полша, където заедно с балет от 40 момичета предизвикали фурор на тамошните вариетета. Зад граница си живеели на семейни начала, но това никак не се харесвало на взискателната тъща. тя измъдрила хитър план с цел да откаже недолюбвания зет от щерка си. С надеждата, че ще избере кариерата на Запад пред брачния хомот с катя, тъщата му поставила ултиматум.

„По времето на соц-а, в което за разлика от днешните разпасани години, обществото се водеше от морални устои. Майката на Катя един ден ни събра и ни заяви: „Виж сега, може да си гадже с дъщеря ми, може по чужбина да си живеете заедно… Но тук ако имаш някакви сериозни намерения, трябва да се ожениш за нея. Иначе няма да спиш в нашия дом и трябва да си намериш квартира!“, описва как се е стигнало до брака с Катя нейния съпруг.

Сметките на тъщата се оказали криви и учудващо и за самата нея Здравко приел ултиматума й. Отворили се няколко свободни дни между две турнета в Полша. Сватбата на 23 декември, 1978 г. трябвало да бъде организирана буквално за часове. ресторантите н София по онова време били кът и резервирани с месеци напред. Затова певците се принудили да се оженят в събота в… Дома на покойника!!! На култовия ресторант на ъгъла на Раковска и ул. Гурко в онези години му излязло мрачно име заради липсата на прозорци.

riton1

Вече набрали популярност като дует, славата на Катя и Здравко достигнала и до първия секретар на БКП. Тодор Живков наредил семейството да бъде включено в тържествената програма за откриването на интерхотел „Търново“ някъде през 1980 г. Целият дипломатически корпус от София се изнесъл към старопрестолната столица.

Наближил редът на „Ритон“, а в гримьорната им неочаквано се появил шуфът на протокола на Тато. „Идва другарят Джубрилов и със сериозен тон започва да ми дава инструкции: „Виж сега моето момче, и в твой, и в мой, и в интерес на всички, като излезете с Катя на сцената, ти пей зад колоната. само тя да стои напред. И аз се скрих зад колоната, какво да правя“, разправя през смях Здравко. Целта била първите партийци да се насладят на „ритонките“ на жена му.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *