Звездата от “Златния Орфей” Ани Върбанова в болница със счупен таз

Ани Върбанова

  Певицата Ани Върбанова е настанена в МВР болница с тежка травма и в очакване да бъде преместена за операция във Военна болница. Носителката на „Златният Орфей“ лежи заради счупване на таза, последица от досадно, но фатално падане на стълбите на Музикалното училище. За зла беля, големият глас пропуска изложба с музикални постери от историята на „Златният Орфей„, на която по азбучен ред е първа в списъка.

Възстановяването от такава травма е тежко, а при Ани Върбанова ще е и по-проблематично, заради диабета, който развива. Сакатлъкът става на 1 октомври, часове преди певицата да отиде на изложбата „Златото на „Златният Орфей“, за която потвърждава предния ден, че ще посети. Вече от болницата, без възможност да се свърже с други, тя позвънява на своята колежка Кичка Бодурова, че няма да могат да се срещнат на изложбата. Все още Върбанова няма възможност за свиждания, научихме от нейни близки.

Кичка Бодурова, Маргарита Хранова, Мими Николова, Димитър Йосифов бяха легендите от епохата на „Златният Орфей“, присъствали на откриването в кметството на район „Витоша“. Там до края на месеца могат да се видят 15 постера с историческа стойност – рекламиращи звездни участия и рецитали на „Златният Орфей“ през 70-те години. Сред тях са: Адамо, Жозефин Бейкър, Алла Пугачова, Жилбер Беко, Емил Димитров, Богдана Карадочева, Лили Иванова, Мими Иванова и „Старт“, Маргарита Хранова, Кичка Бодурова, Ани Върбанова и др. Дизайнът на всеки от тях е дело на художника Дянко Дянков, предоставил ги „за вечно пазене“ на журналиста от Иван Георгиев, който работи над проект за музей на музиката в София и е съорганизатор на изложбата съвместно с район „Витоша“.

Присъстващите не пропуснаха да отчетат, че същият ден, обявен за Международен ден на музиката, е годишнина от кончината на създателя на „Златният Орфей“ Генко Генов.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *