Защо Мишо Шамара отказа детектора на лъжата!

Мишо Шамара беше освиркан от живата публика, но повечето зрители го подкрепиха
Мишо Шамара беше освиркан от живата публика, но повечето зрители го подкрепиха

  Мишо Шамара се оказа първият съквартирант, спасен от зрителите миналия понеделник. Те избраха рапърът да остане в шоуто, въпреки че отказа да се подложи на детектор на лъжата дали е вземал пари за подкрепата на Орешарски.

Шамара първоначално се съгласи да мине през теста, но после поиска доказателства, че той няма да бъде манипулиран.

Изискването му беше някои от останалите участници, които защитават управлението на ГЕРБ, също да бъдат проверени дали лъжат.

Ангел Рашков
Ангел Рашков

Заради неочакваната промяна на позициите си Мишо бе освиркан от част от зрителите в живото предаване, но повечето пред телевизорите го подкрепиха.

Близки до рапъра довериха, че той е очаквал изпитанието на полиграфа и подробно се е запознал с неговите възможности. Истината е, че детекторът, който в точен превод от английски означава „фалшива тръба“, не винаги е безпогрешен. Известният съветски шпионин в САЩ Олдрич Еймис например два пъти минава успешно през полиграфа през 1994 г. Схемата на детектора е проста. Предполага се, че ако лъжеш, ти ще проявиш поне 4 вида физиологични реакции – учестяване на сърдечната дейност и промяна в еделвайсдишането, изпотяване на кожата и повишаване на кръвното налягане.

„При всеки човек тази норма е различна. Затова той трябва да бъде изследван, преди да се подложи на детектора, и данните му да се сравнят с тези по време на теста“, обясниха психолози.

„Шамара трябваше да постави изискванията си още преди първоначалното си съгласие да бъде изследван. Продуцентите не бива да се отказват от тази мисия, макар че наистина е справедливо да проверят дали и другите участници не лъжат“, коментират зрителите.

При първите номинации Къщата завинаги напусна порноактрисата Еделвайс, макар че повечето зрители очакваха да си тръгне третият мъж на Мира Радева – Иво.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *