Ето какво наказание получи Дивна за зверската катастрофа, която причини+ Какво е състоянието на моделката Кристин

Поп певицата Дивна няма да бъде подведена под наказателна отговорност за катастрофата, която предизвика на 13 март на пътя Русе – София и в която тежко пострада манекенката Кристин Илиева.

Красавицата Кристин Илиева, чиито крайници бяха натрошени като солети в жестокото транспортно произшествие, все още не е разпитана от районната прокуратура в град Левски, тъй като се възстановява от травмите си във Военна болница. Ако 20-годишната манекенка предяви финансов иск към Дивна, каквато възможност й дава закона, певицата ще бъде наказана с по-тежка административна глоба, но дори тогава няма да лежи в затвора, признаха от прокуратурата в Левски.

Според авто-техническата експертиза, направена на автомобила „Тойота Корола“, Дивна е шофирала с превишена скорост – 98 км/ч при максимално разрешени 60 км в района на село Българене. Тя е изпреварила неправомерно автомобил с русенска регистрация, като е навлязла в лявото платно въпреки указанията на маркировката, че подобни маневри не са разрешени. За зла участ на младата певица, колата й е попаднала в дупка на пътя, вследствие на което Дивна е загубила контрол върху возилото, като затова е спомогнала и мократа пътна настилка.

Тойотата на певицата се е преобърнала и се е забила в канавката край пътя. От свирепия удар предницата на автомобила се е врязала в крайниците на спътничката й Кристин Илиева, която се е возила без предпазен колан, гласи доклада от произшествието. Дивна обаче е била с колан, което я е спасило от травми. Според мнението на наблюдаващия прокурор, от певицата не би следвало да се търси наказателна отговорност, а само административна. Предложението на обвинението е шофьорската й книжка да бъде отнета за срок от 1 година и да й се наложи санкция от 2000 лева.

„Да, тя е извършила нарушение на пътния правилник, но има смекчаващи вината й обстоятелства – не е дала положителна алкохолна проба, а допреди катастрофата не е имала нито една отнета точка, тоест била е безупречен шофьор. Освен това трябва да се вземе предвид, че катастрофата се е случила на място с лоша пътна настилка и при недобри атмосферни условия за шофиране – хлъзгав и мокър път. Практиката при подобни казуси е от провинилия се шофьор да не се търси наказателна отговорност, когато няма жертви на пътя. Травмите на спътничката й се водят „средна телесна повреда“, коментира представител на районната прокуратура в град Левски.

Оправдателната присъда за Дивна не е единствената добра новина за талантливата певица от Русе. Другата е свързана с нейната близка приятелка Кристин, която се възстановява бързо след бруталните травми, които претърпя. Първоначално опасенията на лекарите бяха, че 20-годишната манекенка може да загуби левия си крак, който бе почти откъснат. Кристин обаче бе подложена на серия от операции, а крайника й бе поставен в специална барокамера, последно чудо на медицинската технология, с каквато разполагат в столичната Военна болница.

Младата красавица все още е в болница, но вече може да стъпва на краката си. Преди дни моделката публикува снимка от болницата, където е била посетена от баща й, който е празнувал 47-ия си рожден ден в клиниката с дъщеря си. От фотоса се вижда, че краката на Кристин са бинтовани.

Хубавицата, която преди осакатяването си бе рекламно лице на испанския моден гигант „Тоус“, намери сили да прости на Дивна. Навръх Великден Кристин написа в профила си в социалната мрежа по адрес на певицата: „Ако Господ не прощаваше, Раят щеше са е празен“. След като премине възстановяването й във Военна болница, манекенката ще се подложи на серия от пластични операции. Тя ще претърпи интервенция и в истанбулска  клиника.

Източник

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *