Естрадни динозаври: Дони, ти си палячо!

Добрин Векилов - Дони

  И тази година по стара традиция скандали разтресоха единствения оцелял фестивал за поп музика „Бургас и морето“. Този път ябълката на раздора се оказа Добрин Векилов – Дони, който бе председател на журито в конкурсната програма.

Гилдията скочи срещу него, а някои по-устати негови колеги стигнаха по-далеч в обидните си квалификации и го нарекоха „палячо“. Гневът им бе предизвикан от това, че 12 от общо 67-те песни, които събраха най-много точки и бяха допуснати до участие в конкурса, далеч не били най-добрите.

От старите влъхви сред изпълнителите успяха да се класират само Панайот Панайотов и Петя Буюклиева. Останалите са младоци, някои от които абсолютно непознати. „Дони винаги е странял от нас, защото се смята за интелектуалец. Той е с голямо самочувствие, но без покритие. Навремето изпя няколко хита заедно с Момчил, а после нищо“, роптаят бивши корифеи в бранша, пожелали анонимност.

Тони Димитрова

Сред останалите 9 членове на подборната комисия бяха Маргарита Хранова, Недялко Йорданов, Тони Димитрова, Михаил Белчев, Росица Ганева и членове на община Бургас. Състезаващите се автори на песни са едни и същи, начело със Стефан Диомов, но този път е успял да се класира и обичайно дистанцираният от събитието Митко Щерев.

Спор за песен вгорчи живота на бургаската звезда Тони Димитрова. Колегата й Стефан Митров я обвини на страницата си във Фейсбук, че като член на селекционната комисия си е „заплюла“ неговата песен, която впоследствие е отпаднала от конкурса.

Стефан Митров

„Тя нарочно е повлияла парчето да остане извън конкурса, а после ми го отмъкна, като склони автора – композитора Евтим Чакъров, да го даде на нея“, обвинява я Митров.

„Не крия, че още като чух песента, я харесах и я оцених с десетка. Не нося отговорност за избора на останалите в журито, които са я отхвърлили. На демото не разпознах кой я пее. Едва след това разбрах, че е Стефан Митров, и помолих автора да ми я даде за следващи изяви“, контрира Тони.

Стефан Диомов

Чуха се също упреци, че Стефан Диомов е „приватизирал“ фестивала. Макар да твърди, че се е оттеглил от него и само помага на организаторите от община Бургас за репетициите, неговите песни и „Петте сезона“ са сякаш абонирани за участие. „Той е един от създателите на феста и негово право е да се меси, защото ако остави нещата в ръцете на непрофесионалисти, ще настъпи пълен хаос“, защитават го други.

Тъй като тази година е юбилейна, имаше и втори конкурс, само че определен от публиката. Над 3000 почитатели дадоха своя глас при избора на 10-те най-любими песни на публиката, които ще прозвучат отново на 30-ото издание на конкурса. „Ах, морето“, изпълнена от Тони Димитрова, зае първо място. След нея се класира скандалната песен „Помниш ли, море“ в изпълнение на Кичка Бодурова, която през 2008 година предизвика остър конфликт. Маститото жури тогава обвини живеещата зад Океана изпълнителка, че е манипулирала избора и е организирала изпращането на фалшиви есемеси в своя полза, а песента й е отявлена чалга. Сега падна всяко съмнение.

„Лятото“ на Пламен Ставрев зае трето място във фен класацията. В негова памет ще бъде направен сбор от песните, с които той е участвал на „Бургас и морето“ през годините. Бургаският бард бе покосен от инфаркт миналата година.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

5 Отговора за "Естрадни динозаври: Дони, ти си палячо!"

 1. Левски   20.07.2012 at 12:32

  Естрадните динозаври за палячовци.Дони има над 20 хита и 2 награди за цялостен принос към музиката.Композитор,текстописец и певец от висока класа.Смешници.

  Отговор
 2. Радка   20.07.2012 at 12:33

  Подкрепям.Да се скрият естрададжиите.Дони е супер.

  Отговор
 3. иваан иванов   30.07.2012 at 10:38

  Браво на админите. Отрицателните коментари трябва да се трият. VIVA Дони и компания мафиоти. От такива като тях няма истинска поп-музика в Булгария. Докато те ‘си ближат слафоледа’, чалгаджиите окупираха пазара.

  Защо ми изтрихте предния коментар?

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *