Ернестина Шинова била красавица № 1 на соца! – Първа Част

ернестинаВъв „Вип Брадър“, където в момента пребивава, Ернестина Шинова неведнъж се е връщала назад във времето и е споделяла пред съквартирантите си в каква цветуща форма е била и то без кой знае какви усилия. В това не може да има съмнение, тъй като все пак Ерна е била манекенка на младини.

Едва ли обаче моделките в Къщата, които могат да се съревновават по брой пластични операции подозират каква натурална красавица е била младата Ернестина Шинова. Именно това доказва снимка от абитуриентския й бал.

Годината е 1981. Ерна е заложила на ефектна рокля, украсена с черни и бели пайети. Тоалетът е закупен от бутик в Швейцария. Интересното е, че и днес актрисата си го носи като топ. Тогава вече се познавала с бъдещият си съпруг Андрей, но кавалер й бил нейн съученик на име Робертино. Родителите му работели в чужбина, заради което били доста по-напред от другите. Карали западна кола марка „Опел“ – непостижим лукс за онова време.

В деня на бала на Ерна по всичко личало, че празникът ще се състои така, както си е мечтала. Само че приятелки на майка й Пенка Шинова се включили в приготовленията, като се заели с грима и прическата на Ернестина. Тъй като косата на абитуриентката е естествено чуплива, решението да я накъдрят се оказало неподходящо. Затова накрая Ерна сравнила прическата си с кош от букли, извъртени така, че главата й да изтлужда плоска, а бузите – още по-големи. По онова време тя имала страхотен комплекс от бузите си. Не харесвала много и овала на лицето си. Смятала, че е много кръгло. Абитуриентката не харесала и грима, който й измислили приятелките на майка й. Според нея бил прекалено тежък за случая. И все пак не може да се отрече, че Ернестина действително е била красавица на бала си.ернестина андрей слабаков

„За съжаление, тъй като снимаше баща ми, никъде по снимките не се вижда този красив младеж Робертино. Но пък съм документирана с най-ниската си приятелка, за да се комплексирам още повече от това, че съм дълга и мършава, с гигантски бузи“, споделя Ернестина.

По онова време тя вече е открила призванието си, както и сродната си душа Андрей Слабаков. „Когато я видях за първи път, тя беше подстригана гола глава и приличаше на пирон с цици. Беше на 13-14 години“, спомня си режисьорът. Жена му също помни в детайли първата им среща. Двамата учели в едно училище- 118-то, и често се засичали по коридорите. Ерна обаче си имала гадже. Именно с него под ръка се запознала с бъдещият си съпруг.

„Отидохме у Андрей да вземем една котка. Тогава Андрей не ми хареса много. Имаше мустаци, а моето гадже беше русо и синеоко. после ходих при него да ме защитава от някакви други момчета – той беше по-голям. След това се срещнахме във ВИТИЗ. той пак беше по-напред, знаеше как стават нещата и имаше какво да ме учи и да ми обяснява и общо взето все това правеше, докато не се оженихме и започнах аз да го уча и да му обяснявам“, разказва Ернестина Шинова.

Във ВИТИЗ се загаджват за около 6 месеца, след което бъдещата актриса ненадейно иска раздяла. Андрей, който е студент по режисура, не бил съгласен и на няколко пъти се опитал да я убеди да се съберат отново. Ерна обаче била неприклонна. И така – цяла година и половина. Срещат се на премиерата на филма „В петък вечер“, в който Ернестина иначе разпределена в Бургаския театър, е в главната женска роля. След прожекцията с Андрей се заговарят. още същата нощ тя трябвало да се качи на влака за морето и го направила. Само че съвсем ненадейно бившият й се появил в купето. Така подновили връзката си.

Ернестина Шинова

Последвали срещи при всеки удобен случай, тъй като и двамата много работели. Той снимал „Под игото“, а тя се изявявала на бургаска сцена.

След известно време Андрей запознал Ернестина с брат си, който страшно я харесал и даже му подхвърлил, че трябва да се ожени за нея. Затова при последната си визита в Бургас, Андрей й оставил бележка върху възглавницата, в която пишело. „Батко каза, че може да се оженя за теб“. Ерна побесняла! Следващият път, в който любимият й гостувал, тя му се троснала: „Аз нямам намерение да се женя за брат ти, така че защо ми пишеш какво смята той?“ Слабаков не се отказал, ударил го на романтика. Дръпнал прочувствена реч, която завършил с думите: „Много те обичам и искам да остареем заедно!“. Вдигнали сватба през 1987 година. Всъщност били цели пет сватби, тъй като искали да уважат всички роднини. Първата венчавка била в село Заново, обл. Бургас. Там братът на Андрей има къща. Съпругата му Мария ушила бяла риза от чаршаф за младоженеца в нощта преди церемонията. А Ерна се пременила с бялата си плажна рокля и с обувки назаем. Андрей допълнил тоалета й с бял воал с венец от Гербери. Двамата се понесли към ритуалната зала с каруца, пълна с бира, шампанско, богородички и гербери.

КЪМ ВТОРА (2) ЧАСТ КЛИКНИ ТУК

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *