Емо Чолаков припаднал при първата си поява на екран

Емо Чолаков

  Емо Чолаков безспорно е най-харесваният български синоптик. Нетрадиционното му чувство за хумор и разчупеното му поведение винаги предизвикват усмивки у зрителите. Узнахме обаче, че не винаги е бил така весел и спокоен. При първата си поява пред камера Чолаков замалко да свърши в кабинета за спешна помощ.

Емо бил толкова притеснен, че получил сърцебиене, пребледнял и се наложило колегите му да го свестяват. Разтревожени, операторите се струпали около него и опитали да го върнат в съзнание. Синоптикът бързо дошъл на себе си, но снимките били подновени чак когато всички се уверили, че вече е добре. Колегите му дори предложили да извикат Бърза помощ, ала Чолаков категорично отказал.

„Спомням си какво се случи, хем е много живо, хем сякаш е било сън“, разказва Чолаков.

След като се съвзел, той се концентрирал и издекларирал синоптичната прогноза на един дъх.

През следващите дни бил много по-спокоен, а днес с лекота и удоволствие върши работата си.

„Имам огромна свобода. Абсолютно никой по никакъв начин не ми се меси, което е страхотно“, споделя Емил.

Въпреки че работният му ден започва в 5 ч. сутринта, ранното ставане не му тежи. Вече две години е на този режим и е свикнал. „Като се прибера вкъщи, първо дремвам, после гледам какво се случва с времето, чакам какво ще кажат колегите от БАН и си нахвърлям нещата за следващия ден. В 22:30 ч. си лягам, като пенсионер съм“, смее се Чолаков.

Той признава, че метеорологията е неговата любов. Завършил „Метеорология и геофизика“ в Софийския университет, след което се върнал в родния Гоце Делчев, където станал учител. На 28 години обаче отново заживял в столицата, за да търси друга работа.

„Приключение си беше да дойда от малкия град пак на общежитие, когато студентските години отдавна са отминали“, спомня си водещият на синоптичната прогноза.

Емо Чолаков с дъщеричката си Ема

Малко след като дошъл в София, разбрал, че Би Ти Ви набират експерти в неговата сфера. Първоначално имали нужда от човек, който да помага чисто технически, но след това преценили, че могат да се доверят на Емо, и му предложили да се появи на екран. Той дълго се колебал, защото не бил убеден, че ще се справи добре. Бях свит, притеснителен.

Представях си, че ще работя зад кадър, никога не съм искал да бъда известен“, откровеничи Чолаков.

Сега обаче не съжалява за своя избор. Харесва му това, че хората го разпознават на улицата и го поздравяват. А най-щастлива от неговата популярност е 6-годишната му дъщеря Ема, която често го имитира или пък му се сърди, когато времето е лошо.

С колегите си от Би Ти Ви Чолаков няма никакви дрязги, защото се старае да не обръща внимание на клюки и интриги.

„Всеки си има график, почти не се виждаме. Хората, с които не се разбирам, просто ги подминавам. Дистанцирам се и това е най-успешният ход“, убеден е метеорологът.

В свободното си време той обожава да пътува. Най-доволен е, когато релаксира на морския бряг със семейството си. Това лято също няма да пропусне традиционната си морска почивка и вече крои планове как да уплътни почивните дни.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *