Елена Петрова фалира – бирници вземат и бащиния й дом за необслужени кредити

Елена Петрова

Разводът на Елена Петрова с гръцкия милионер Аристотелис Фотилас може да се окаже най-голямата грешка в живота й. 3 години след раздялата си с него актрисата трудно успява да поддържа високия стандарт на живот, на който бе свикнала и дори е на косъм да изгуби дома си заради необслужвани кредити.

Останала без роли и уччастия, Елена Петрова вижда зор с обслужването на дълговете си. На 20-ти ноември, когато бе обявено отварянето на офертите от частния съдебен изпълнител Александър Бизов за едно от жилищата й, Елена успя да спре търга за публичната продажба на дома си на ул. Чавдар Мутафов № 39 в столичния квартал Лозенец. Минути преди началото на наддаването Елена се спазарила със съдия-изпълнителя да заплати част от дълга си. ако актрисата не успее да обслужва редовно ипотеката и да спазва договорката за разсроченото плащане, търгът с първоначална цена от 90 хил. лв. може да бъде подновен, разкриха запознати с имотната драма на Елена.

Тя и двете й деца Изабела и Александър обитавали друг апартамент, който не е застрашен от конфискуване и се намирал в близост до проблемното жилище на ул. Чавдар Мутафов.

Звездата от сериалите „Стъклен дом“ и „Фамилията“ обаче е загубила друг от апартаментите си още през март, когато жилището също е било обявено на търг. Двете жилища се намират едно до друго в нова кооперация в баровския кв. Лозенец, в близост до зоопарка. Справка в имотния регистър показва, че новият му собственик е 29-годишен мъж.

Преди 10 години Петрова изтеглила ипотечен кредит от ОББ за жилище от 110 кв. м. и два гаража за 350 хил. лв. на столичната ул. Христо Ценов № 19. Няколко дни след като се върнала от турне в Америка със спектакъла „Брачната илюзия“ Елена е подновила ипотеката си благодарение на хонорара, заработен зад океана. 2 седмици по-късно обаче възбраната върху апартамента и гаражите отново била подновена.

Ден преди да навърши 40 години на 1 ноември Елена е получила неприятната новина, че е наложена възбрана върху бащината й къща в софийското село Железница. Преди 12 години баба й Екатерина и майка й Антонина й приписали имота от 830 кв. м. с две постройки. Заради необслужвания ипотечен кредит в ОББ съдия-изпълнител запорирал всички имоти на името на актрисата, сред които се оказала и бащината й селска къща.

Елена пресякла пътя си с този на гръцкия милионер Аристотелис Фотилас на откриването на магазин от голяма верига мобилни телефони. Любовта между тях пламнала от пръв поглед. Но едва 9 месеца след първата им среща Фотилас се престрашил да покани Елена на среща. Бизнесменът я ухажвал в продължение на цяла една година. Заради нея той се стопил с 20 кг. А за да демонстрира чувствата си гръцкият богаташ наел хеликоптер за разходка над нощна София.

През лятото на 2006 г., когато хлапетата станаха на 1 годинка, Елена се венча за гръцкия богаташ Аристотелис Фотилас и се похвали, че е получила като подарък 2 апартамента в баровския квартал Лозенец. В единия от тях, който е 250 кв. м. Елена и децата й живеят и до днес. Уви, щедрият подарък на милионера се оказа – два ипотекирани апартамента.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *