Евгени Минчев искал да пише биографията на Сашка Васева

Евгени Минчев и Сашка Васева

  Дупнишката мадона Сашка Васева била отрязана от Ваня Щерева. Сашка помолила Щерева да й йапише поредната автобиографична книга. Изхождала от факта, че Ваня вече има сценарии за филми. А освен това тя написа и автобиографията на Азис – така че работата й е позната.

Знаейки как Сашето мрази да плаща, Ваня Щерева решила да откаже веднага.

„Ако бях тръгнала нещо да я мотая, или да се пазаря с нея, Сашка можеше да ме намрази.

Сега поне ще си останем приятелки“, казала Ваня пред хора от своите близки приятелски кръгове.

Преди това Васева била отрязана и от Мон Дьо – с този прякор е известен светският хроникьор Мариян Станков. Неговите причини са обаче неясни, но в крайна сметка също не искал да се заеме с работата.

Тогава Сашка Васева, волю-неволю, опряла до Евгени Минчев.

Настроеният прагматично Евгени й предложил такава цена, че на Сашето й се завил свят – десетина бона, говорят клюкари.

Минчев все пак се оправдал, че тези пари не са само за написването. В тях включвал реклама по вестници, радиа и телевизии, за да се продава по-добре книгата, защото хората ще могат да научат предварително за нея.

На Сашка тези пари й се видели твърде голяма сума. И наистина са много, коментират хора, които и в момента си вадят хляба в издателския бранш.

За да избие харча си, Сашка трябва да продаде поне 200 000 бройки от книгата си, защото не само хонорарът на Евгени Минчев е на дневен ред.

Евгени Минчев

А има разходи за хартия, за печат, за разпространение…

На този полуумрял книжен пазар този тираж е невъзможен, твърдят печени издатели.

Минчев обаче не само, че бил категоричен, че няма да се съгласи на по-малко пари, но поставил и условие – една трета от парите взима в самото начало, една трета – след преполовяване на книгата. А последната третинка прибира при написан вече роман за живота на Сашка.

Като чула тази невероятна оферта, лютата Дупнишка мадона едва не пребила Евгени на място, твърдят очевидци, които са присъствали на странния пазарлък.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *