Думата миндил, хвърли в размисли Зуека

Васил Василев - Зуека

  Думата миндил сащиса Васил Василев – Зуека и актьорът се почуди как да я обясни в тв ефира. Странната чуждица се превърна в истински хит, след като Мариана Попова обиди Черната Златка с нея във „ВИП Брадър“, а актьорът трябваше да я използва в „Господари на ефира“, докато осмива съквартирантите.

Рачков го попита какво пък е това миндил, но Зуека не можа да отговори. Оказа се, че десетки зрители подобно на него се чудят какво означава думата, често употребявана и от гласа на Бай Брадър като обида на съквартирантите, и търсят отговор в интернет форуми.

Мариана Попова и Златка Димитрова

Дори всезнаещата тьрсачка „Гугъл“ не може да отговори еднозначно на въпроса. Според информацията в официални сайтове миндил е чуждица от арабски и се превежда като салфетка. Арабисти обаче обясниха, че в разговорния език думата се използва като вулгарна обида и означава лека жена, която общува с много мъже, без да ги избира.

„Арабите често наричат така леките жени и да си кажем направо – проститутките и уличниците. В България сред по-ниските прослойки на обществото думата е навлязла именно с това си значение като обида“, уточняват специалисти. Остава загадка откъде Мариана Попова, която има претенции да е интелектуалка, знае долнопробната дума. „Айде, сиктир бе, бургаски миндил скапан! Парантия с парантия!“, избухна поп певицата по адрес на плеймейтката в Къщата на риалити шоуто и вкара в потрес и зрителите, и Зуека, и Рачков.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *