Димо Алексиев и Калин Врачански – съперници за ролята на Левски в нова кино продукция!

Калин Врачански, Васил Левски и Димо Алексиев

  Злобата и завистта нямат почивен ден дори по време на най-светлите празници Коледа и Нова година.

От седмица в актьорските среди у нас се въртят интриги и сплетни, в които са замесени две от младите звезди на Би Ти Ви – Димо Алексиев и Калин Врачански. Актьорите буквално се изяли един друг заради желана кинороля, шушукат интригантите.

От няколко месеца в родното кино ври и кипи от подготовка за нов филм. Лентата ще е посветена на Васил Левски и ще обхваща няколко години от живота му и неизвестни лични истории за него. Проектът е многообещаващ и високо мащабен, което автоматично го превърна в най-желания от десетки актьори. С него се е заел лично актьорът и режисьор Максим Генчев, който от месеци събира средства и идеи за екранизацията на живота на Дякона. До скоро обаче той отказваше да сподели на кого ще повери да изиграе на големия екран емблематичния бунтовник.

Димо Алексиев

Именно главната роля в лентата се е превърнала в ябълката на раздора за Димо Алексиев и Калин Врачански. Двамата актьори искали на всяка цена да се снимат в киното и кроели планове как това ще се отрази на кариерата им. Звездите се явили на кастинг в началото на ноември, за да влязат в образа на Васил Левски и до последно вярвали, че именно за тях е отредена най-важната роля.

Точно в седмицата преди празниците обаче стана ясно кой се е харесал повече на режисьорския екип. Изненадващо за мнозина в актьорските среди вместо Апостола да бъде изигран от харизматичния Калин Врачански, ролята е поверена на конкурента му. На тежкия изпит, който трябвало да реши дали звездата на „Стъклен дом“ ще получи шанс да изпълни ролята, се изредили над 80 човека.

Новият Левски се налагало да умее да язди и да е див, да се бие, да се слива с природата. Всички тези качества напомнят поразително за темпераментния Калин, който е перфектен ездач, но уви не на коне, а на мотори, а и е доста популярен сред младото поколение, за да превърне в тотален хит филма. Още повече, че тази роля е детската мечта на Врачански, както неведнъж е споделял в интервютата си.

„Бих се нагърбил с тежката отговорност да се превъплатя в образа на Левски. Това ще е предизвикателство – но да, бих го изиграл“, призна преди време Врачански, с което същевременно намекна за себе си пред режисьорите на лентата.

Близнакът Слав от „Седем часа разлика“ обаче отмъкнал така Желаната изява буквално под носа на секс символа от Роман. Според запознати още в самото начало развоят от кастинга бил ясен. Режисьорът Максим Генчев изобщо не се колебаел дали да вземе Врачански и своя колега в „Седем часа разлика“. Генчев се разбрал с Димо все пак да проведат препитването и с останалите му колеги, та да се запълнят и другите вакантни места в лентата. Освен това кастингьт логично предизеикал шумотевица в актьорските среди и станал причина да се нароят кандидати за спонсорство и дарители за лентата, филмът трябва да започне да се снима точно на 19 февруари, датата, на която е обесен Апостола преди 140 години.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *