Димитър Цонев стреля с гранатомет

Димитър Цонев
Димитър Цонев

Добродушният и безобиден на външен вид Димитър Цонев се оказа печен оръжейник, който може да борави отлично с всякакъв вид огнестрелно оръжие. Неочакваното разкритие направи самият Цонев в предаването си „Лице в лице“, докато интервюираше адвокат Марин Марковски.

Марковски, който е адвокат на Бойко Борисов, опита да заблуди мустакатия водещ за обхвата на ръчния противотанков гранатомет, с който през 2003 г. е бил обстрелван Тодор Димов – Чакъра.

Журналистът е спец по овържията
Журналистът е спец по овържията

„Не ми обяснявайте какво представлява РПГ-то и какви щети може да нанесе. Боравил съм с това оръжие в казармата, стрелял съм нееднократно с гранатомет“, шашна с признанието си бившият царски говорител.

Журналистическа проверка установи, че Димитър Цонев е служил в едно от най-елитните военни поделения в тъй наречения Черен полк в Симеоновград, където преди 1989-а се подготвяха артилеристи. Мустакатият водещ е изкарал 2 години казарма и по време на войниклъка се научил да стреля с почти всякакво огнестрелно оръжие – пистолет, автомат „Калашников“, противотанкови: оръдия и даже зенитни ракети. Пъпеша служил около година в Черния полк след което бил командирован в Транспортни войски в Ихтиман. В казармата той се научил да сглобява и разглобява автомат „Калашников“ за по-малко от 40 секунди.

Макар да няма собствен боен пистолет, Димитър Цонев и до днес стреля в свободното си време в оръжейни комплекси и демонстрира отличен мерник.

Що се отнася до вече закритото поделение в Симеоновград, то носи названието си Черен полк, тъй като по време на Балканската война над 80% от наличния състав загива в боевете. Покрусеният командир заповядва стените и таваните на поделението да бъдат боядисани в черно в знак на траур.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *