Димитър Бербатов ще взима повече в “Галатасарай” отколкото в “Ман. Юнайтед”

Димитър Бербатов

Димитър Бербатов ще стане най-скъпоплатеят футболист в клуб на Балканите, ако прие­ме офертата на „Галатасарай“, разкриват турските медии. Мегазвездата и мениджърът му Емил Данчев са полу­чили предложение, на което трудно може да се устои.

 Досега в „Манчестър Юнайтед“ нашият съна­родник получаваше по 120 хил. паунда месеч­но, което се равнява на приблизително 149 хил. евро. От „Галатасарай“ не само не са поиска­ли редукция на възна­граждението на Митко, но са му предложили сума, надхвърляща до­сегашната. Става дума за 160 хил. евро на сед­мица. Това означава, че за двугодишен договор в Истанбул нашето мом­че ще прибере само от заплати над 33 милиона лева.

  „Халал да са му и да вкарва много голове за нашия отбор“, каз­ват феновете на „Гала­тасарай“. Президентът на клуба Юнал Айзал е обещал на темпераментните привърженици, че ще събере небето и земята, за да им доведе Бербатов. В последното си тв интервю след спечелената от „сараи­те“ титла Айзал заяви, че иска два пъти пове­че българина и пред­приема самостоятелна операция, за да го до­веде на „Тюрк Телеком Арена“. Местните ме­дии пък разпространи­ха, че Емил Данчев вече два пъти е бил в Истан­бул и е водил разговори с шефовете на „Галата­сарай“.

Очевидно офанзивата на турците рикошира и в Русия, където Бербатов продължава да е горе­ща цел на „Анжи“ (Махачакала). Клубът от Дагестан  си извоюва участие в Лига Европа и може да си позволи да плати 17,5 милиона евро за нападателя на „Манчестър Юнайтед„, когото следи още от зи­мата, пише Sportsdaily.ru. Именно 31-годишни­ят българин е приоритет за милионерския клуб. Привличането му в Махачакала означава, че камерунската звезда Самуел Ето’о  ще бъде отпратен, като вариант за него е да се върне в „Интер“. Другият желан футболист в „Анжи“, който би трябвало евентуалнодаси партнирас Бербатов, е Арда Туран от „Атлетико“ (М). Той ще бъде доведен в Русия благодарение В на добрите си отношения с треньора Гуус Хидинк, доскоро селекционер на Турция.

 След като стана ясно, че си тръгва от „Манчестър Юнайтед“, около Димитър Бербатов се разигра истинска истерия къде ще продължи ка­риерата му. Най-много се спекулираше около евентуал­но негово преминава­не в италиан­ските „Ювентус“,  „Интер“  и „Лацио“. Дори ти­мът от Рим покани на разговори Емил Данчев, но впоследствие мениджърът обя­ви, че „Лацио“ не е в състояние да изпълни финансовите условия на Митко. После се появи информация, че и „Барселона“ обмисля да предложи договор на Бербатов. Засега оба­че най-настоятелни са шефовете  на „Галатасарай“. Съ­четанието невероят­ни финансови усло­вия и учас­тие в Шам­пионската лига е доста­тъчно при­мамливо за бългаина. Ако към това прибавим и бли­зостта на Истанбул до София, веро­ятността бъл­гаринът да заиг­рае при „сараите“ изглежда отчетлива.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *