Депутатите пръскат 100 бона за прически

Лили Павлова пръска най-много пари за фризури от колегите си
Лили Павлова пръска най-много пари за фризури от колегите си

 

Българските депутати дават по 100 бона за прически всяка година, става ясно от журналистическа проверка. Любопитен репортер успя да се добере до тайния фризьорски салон на политиците и научи кой на какви процедури се подлага и колко плаща за тях.

Салонът за красота се намира на третия етаж в сградата на парламента. Там ходели всички народни представители без изключение. ВИП бръснарницата се пълнела най-вече по време на обедните почивки на депутатите. Тогава представителките на нежния пол използвали едночасовите паузи за разкрасяване.

От наши източници разбрахме, че мъжкото подстригване струва 10 лева, а дамското в зависимост от процедурите варира между 20 и 50 лева

Проста сметка показва, че 180-те мъже и 60-те жени в парламента, ако дават средно по 10 и 30 лева, пръскат по 100 бона годишно за прически.

Журналисти се опитаха да научат лично от фризьора кой на какви процедури се подлага, но той категорично отказа коментар, тъй като щели да го уволнят. Депутатите искали да останат в пълна анонимност и точно затова избягвали да посещават други места, а се доверявали само на парламентарния спец. Ние обаче се добрахме до информацията чрез бивши народни представители.

 

Томислав Дончев се вдъхнови от имиджа на Слави Трифонов
Томислав Дончев се вдъхнови от имиджа на Слави Трифонов

Томислав Дончев се бръсне през ден

Депутатите от ГЕРБ най-много посещават парламентарния фризьор. Хората на Бойко Борисов са изключително суетни и полагат огромни грижи за визията си.

Колкото и странно да звучи, най-често в салона влизал Томислав Дончев. За да прилича главата му на тази на Слави Трифонов, той я бръснел всеки ден. Преди да стане депутат, процедурата вършел сам, но откакто е известен, искал за него да се грижи специалист. Зимно време, за да не му е студено на главата, той настоявал да му мажат темето с балсам, който изолира кожата от студ и вятър.

Най-много пари от групата на ГЕРБ давала Лиляна Павлова. Бившата министърка отделяла хиляди левове от заплатата си само и само да се хареса на Бойко Борисов.

Останалите капризни жени от групата на ГЕРБ са Десислава Атанасова, Цвета Караянчева, Менда Стоянова и Милена Дамянова. От мъжете най-често ходел Димитър Главчев. Негова запазена марка е островчето на свободата“, както наричат малкото коса на челото му. Той всеки път напомнял на бръснаря в никакъв случай да не го маха.

 

Парламентарният шеф Михаил Миков се маже за здрава коса
Парламентарният шеф Михаил Миков се маже за здрава коса

Слагат балсам с чесън на Михаил Миков

Специален балсам за растеж и сгъстяване на косата с екстракт от чесън поръчвал фризьорът, за да угоди на претенциите на Михаил Миков. Парламентарният шеф от години мечтаел да има здрав косъм, но все не попадал на качествена козметика. Затова бившият вътрешен министър решил да се довери на бръснаря на депутатите.

Страх да не оплешивее изпитва и лидерът на левицата Сергей Станишев. През годините на него му се наложи да преживее доста удари под кръста. Партията му все губеше от ГЕРБ и това явно е причината за няколко години да побелее. Напоследък косата му започна и да оредява. Затова и той също, ползвал балсам за растеж, а дори се говори, че си боядисва косата.

Остриетата на БСП Мая Манолова, Корнелия Нинова и Татяна Буруджиева също пръскат луди пари за прически. Зам.-шефката на парламента винаги е с добре боядисана, изправена и обемиста коса, което трудно се поддържа, ако не се ходи всекидневно на коафьор. Корнелия Нинова пък през месец сменя цвета на косата си. Преди време беше червена, сега е черна. разлика от колегите си Таня Буруджиевг не е толкова суетна и минава през салона веднъж седмично.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *