ГЕРБ свалят Станишев от лидерския пост в БСП за да оцелеят!

Георги Първанов и Сергей Станишев

  Отчаяни стъпки за оцеляване в политиката предприема ГЕРБ, разбра се от източници в червената партия.

Едно от подмолните действия на отговорни фактори в партията на Бойко Борисов било да свалят Станишев от лидерския пост в БСП, за да може бившият президент Георги Първанов да оглави партията.

„Войната вътре в БСП е дори по-жестока от тази с ГЕРБ. Първанов не се е отказал да стане шеф на партията и да се завърне в политиката като премиер един ден. Станишев обаче се оказа костелив орех и отказва да отстъпи поста си. Стигна се до там, че наши другари правят совалки в ГЕРБ и обсъждат с провалената партия как да извършат преврат в нашите редици. Има договорки на високо ниво за сътрудничество между ГЕРБ и БСП, но само ако Първанов оглави партията.

Цветан Цветанов

При сегашното ръководство това е невъзможно“, казва социалист от градската организация на БСП.

Според него омразата на Борисов и Цветанов към Станишев ги е заслепила до такава степен, че и Георги Първанов им се виждал като потенциален партньор. И досега ГЕРБ правила опити да се намесва във вътрешнопартийния живот на БСП, но без особен успех. По време на лидерския сблъсък между Станишев и Първанов Бойко Борисов открито играел за бившия президент, но ефектът от намесата му бил обратен.

„Сега врагът с партиен билет ще ревне, че сме загубили изборите и ще иска оставка на ръководството. Не изключвам да се появят и компромати, услужливо предоставени от Цветанов. Играта ще е много по-мръсна след изборите, отколкото преди тях“, обобщава социалистът.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *