Владо Пенев с шофьорска книжка, но не умее да кара кола

Владо Пенев

  Актьорът Владо Пенев е сред малцината в гилдията, които имат шофьорска книжка, но не могат да карат кола. „Какво ченге е инспектор Попов от „Под прикритие“, след като трябва да се качва в такси, за да преследва престъпници“, майтапят се по този повод в гилдията.

Пенев въобще не е абициозен и дори във ВИТИЗ влязъл случайно. Като ученик редовно закъснявал за часовете, въпреки че училището било до дома му. По-късно кандидатствал едновременно в театралния институт и история в СУ „Св. Кл. Охридски“. Приели го на двете места. За да излезе от дилемата, Владо решил да премери разстоянието до двете учебни заведения в крачки. Тъй като ВИТИЗ се оказал по-близо предпочел да стане актьор.

В Театралната академия попада в класа на Николай Люцканов и асистентката му по онова време Маргарита Младенова. Там една година не можел да се справя с етюдите и започнали да се съмняват в актьорския му талант. Когато разбрал, че ще поставят пиеса в учебния театър, за която са нужни катерушки, Владо през нощта задигнал една от детска площадка и я помъкнал на гръб. Малко преди успешния завършек на акцията милиционери го сгащили на „Графа“ и го арестували.

Именно от времето на Люцканов е приятелството му с Марта Вачкова, с която дори по едно време били гаджета.

Ту се събирали, ту се разделяли, а сега са само приятели. Двамата често се появяват под ръка на кино или театър, а всяко лято си правят екскурзии в чужбина, след което почиват на море.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *