Веско Маринов: Не можах да издържа жените до себе си

След 71 концерта от тематичното си турне „Носталгия“ Веселин Маринов обяви на заключителния спектакъл в НДК: „Повече никога няма да пея тези песни“. Става въпрос за „Бяла тишина“, „Джулия“, „Вече свърши хубавото време“, „Нашият град“, „Любовта, без която не можем“, „Спри до мен“. Маринов посвети изминалата 2013 г. на издаването на албум с български евъргрийни.

Веселин Маринов представи впечатляващ спектакъл с огромна мулти медия и зрелищен декор
Веселин Маринов представи впечатляващ спектакъл с огромна мулти медия и зрелищен декор

Песните от златната класика Маринов изпълнил хем от любов, хем от инат. На концерта си в зала 1 на НДК певецът поясни, че тъгува за времето, когато хората не използвали интернет, за да си кажат „обичам те“. А това време в неговата душа остава до днес с песните на Емил Димитров, Георги Минчев, Леа Иванова, „Тангра“, Мими Иванова.

В публиката бе и дъщерята на Веселин Маринов Йоана
В публиката бе и дъщерята на Веселин Маринов Йоана

„Не издадох албум с мои нови песни, отложих го, за да представя проекта „Носталгия“. Хората реагират по-различно на него. Няма ги бурните реакции като на моите песни от Тончо и Евтим. Тук много често има сълзи а аплодисментите след това“, изповядва Маринов.

Той направил диска, провокиран от разговор с медиен бос, който му казал, че неговите песни не звучат по радиата, защото не пасвали на концепцията им. Затова Маринов направил от български по-български шлагери в нови версии с официално разрешение от авторите им или техните наследници.

Певецът обаче не е обнадежден дали и те ще бъдат завъртени. От доста време темпераментният изпълнител е привърженик на теорията на конспирацията за таен заговор срещу мелодичната българска песен от близкото минало.

Маринов все пак изпя една нова песен в НДК и обяви датата на следващия си концерт в същата зала -29 април. Тогава ще се яви пред публиката си само със свой репертоар и изцяло нов албум.

Визуално спектакълът му впечатли с огромна мулти-медия, покриваща цялата сцена. Пред нея имаше също толкова зрелищен реален декор с подвижни платформи, напомнящи за грандиозна оперна постановка. Режисьор по традиция на неговите концерти е Николай Априлов.

Кризата не се е отразила на популярността и посещаемостта на концертите на Веско. Семейният му приятел Цветан Цветанов отсъстваше, но изпрати кошница цветя. В залата бяха Тончо Русев, Евтим Евтимов, Мими Иванова, Михаил Белчев… Домакинът на вечерта изчете всички до една поздравителни бележки. Публиката се засмя в умиление4, когато разбра, че почит татели от Карлово му пращат буркан мед и винце. Жени притичваха след всяка песен, за да го нацелуват. Когато дискретно му поднесе цвете стройна млада дама, Маринов я придърпа към себе си с думите: „Тя ще ме нахока, но кога друг път ще мога да ви се похваля с нея!“. И съобщи, че това е дъщеря му Йоана.

Между песните звездата направи мъжко признание: „С тази моя емоционалност и тази професия не можах да задържа жените до себе си“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

певецът

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *