Васил Михайлов: Халваджиян ме обиди, предлагайки ми 30 лева хонорар за снимачен ден!

Васил Михайлов

  Васил Михайлов не участва в сериали, не защото не иска, а защото не го искат. Заради пари. Легендата на театър „Българска армия“ навършва 75 години на 6 април и с годините е решил да вдигне значително мизата си.

„За сериал, в който да ме убият в първата серия, да си приготвят 10 хиляди лева“, изцепва се екранният Петко Войвода, визирайки явно еднократното участие на легендата Йосиф Сърчаджиев в „Дървото на живота“. Михайлов е получавал покани за новите български сериали но хонорарните му изисквания били неизпълними, кълнат се кинаджии.

Магърдич Халваджиян

Той например трябвало да замести покойния Ангел Георгиев в поредицата „Седем часа разлика“. Когато отишъл на среща с продуцента Магърдич Халваджиян, предложението му се сторило повече от обидно. „Предложиха ми 30 лева хонорар на снимачен ден – не било много работа, за 15 минути. Извинявам се, но аз на водопроводчика си давам повече да ми залепи мивката. Това ми се стори абсолютна гавра с моя труд. Теглих им една майна и си взех шапката“, разказва бай Васо.

Актьорът легенда се дразнел, че продуценти и филмови къщи трупали хилядарки, а на гладните актьори от по-старото поколение хвърляли по някой мизерен лев. Той се чуди на акъла на колегите си от по-старото поколение, които се съгласяват на ангажименти ей така.

10 бона актьорът е глътнал от участието си в скорошна реклама с доста пошъл сценарий – в роля на меркантилен еснаф ветеранът рекламира нова марка кисело мляко. Михайлов не отстъпил от исканията си, докато не си стиснат ръцете с производителя.

Иначе легендата продължава активно да играе в театъра. Първо представя в София, а след това тръгва на турне със „Завещанието на целомъдрения женкар“ от Анатолий Крим, постановка на Ивайло Христов.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *