Братът на Веско Маринов върти баничарници

Братът на Веселин Маринов – Марин, продава закуски в индустриални количества и е един от най-заможните хора в Полски Тръмбеш. Заедно с родителите и семейството си баткото обитава солидна 3-етажна къща.

Веселин Маринов
Веселин Маринов

Вече 3 петилетки откакто Марин се прехранва от бизнеса със закуски в родния си град и околностите. Баничарниците му, в които според мълвата съдружник е и самият Веселин Маринов, са на най-възловите места в региона. Има дори павилиони, магазини и ресторант във Велико Търново.

Един от търговските обекти на Марин в старата столица е на най-оживената автобусна спирка – тази срещу Съдебната палата. На Кооперативния пазар пък бизнесменът държи хлебарница и закусвалня. Балдъзата на чучулигата на ГЕРБ пътува всеки ден до Горна Оряховица, за да наглежда семейния цех за тестени изделия. Именно от там готовата продукция плъзва из региона топла-топла.

Малкият Веселин Маринов (вляво) с брат си Марин
Малкият Веселин Маринов (вляво) с брат си Марин

Сутрин Марин става в 5 часа, за да инспектира обектите си, разказват негови познати. Те са категорични, че защото лично проверява какви ги вършат работниците му, а не си е назначил някой безхаберен изпълнителен директор на фирмата.

Идеята за алъш-вериша с тутманици и баници била на Веско Маринов. „Хората може и да спрат да ходят на концерти, но от ядене никога няма да се откажат. Затова вземи отвори някоя и друга закусвалня“, посъветвал певецът своя 6-години по-голям брат. Според мълвата Чучулигата дори дал на батко си начален капитал, за да се впусне в големия бизнес.

Преди да стане баничар, Марин Маринов се прехранвал като учител по география във великотърновско училище. Съкратили го обаче от работа и му се наложило спешно да си потърси друго препитание. И точно тогава се намесил Веско с хрумването си за търговия с кифлe, пирожки и т. н.

Първият обект н бившия даскал бил неугледна будка, но интересът към продаваната продукция бил огромен и бизнесът се разраснал.

Самият Веселин Маринов открай време има афинитет към тестените произведения. Не, не съдим по фигурата му, той самият е споделял, че на младини мечтата му е била да прави хляб. „В родния ми град хлебопекарната е на 500 м от къщи. Аз ставах рано и отивах на оградата, за да помириша хляба. И досега това е един от любимите ми аромати, както и този на козунак, който втасва цяла нощ“, разказвал е винаги носталгично настроеният изпълнител.

За разлика от него, добродушкото, 58-годишният му батко има славата на чешит с труден характер. Марин е убеден, че всички в Полски Тръмбеш му завиждат за просперитета и родството с шлагерния певец. Баничарят редовно вири нос и гледа лошо всички, които смята, че са по-долу от него.

През лятото Марин се оказа забъркан в грозен междусъседски скандал. Негов комшия го обвини, че избива кучетата му за отмъщение. Двамата мъже имат стара вражда, която вместо да утихне, ескалира с годините.

Съседът Димитър Иванов гледа добитък и за да пази стоката си, навремето завъдил 9 помияра. Кучетата лаели бясно, но бившият шлосер не се трогвал от молбите на Маринов да ги разкара. Нещо повече, обвинил Марин, че вдига шум с двигателя на колата си, тръгвайки рано сутрин на обиколки по закусвалните. Дори подал оплакване

Местната власт скастрила брата на Веско Маринов, а след време псетата на животновъда шлосер започнали да измират мистериозно едно по едно. Стопанинът на помиярите бил на 100 процента убеден, че извършител на пъкленото дело е не друг, а баткото на известния естраден изпълнител.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

http://youtu.be/XR_L2SPcNRc

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *