Бисер Киров се наслаждава на райско спокойствие във двувековната си бащина къща

Бисер Киров

  На 70 певецът Бисер Киров откри пристан в стара селска къща на два века. В родопското село Чокманово се гуши фамилната вила на бащиния му род. Естрадната легенда има трима братя и те се организират преди двадесетина години да стегнат и ремонтират наследството си. Превръщат го в малък оазис, където предпочитат да прекарат всяка свободна минута за отдих сред пасторалната тишина на Родопите. Те запазват автентичността – долапи, тавани, врати, дърворезби.

Бисер е видял това място за първи път 10-годишен и оттогава то се е запечатало в съзнанието му като приказно – с природата, с гледката от прозореца на покоите на баща му към църквата отсреща.

Двувековната фамилна къща на Бисер Киров в родопското село Чокманово

В златната възраст мястото става още по-притегателно за естрадния динозавър. Бисер е запален гъбар и планинар и тук наистина се чувства извън времето и пространството, за което душата му закопнява в големия град.

Певецът живее между София и Москва, а синът и дъщеря му са устроени в Берлин. Киров обаче не сменя за нищо на света селската къща в Чокманово, която нарича свой духовен олтар.

Естрадната звезда навърши 70 на 4 септември. В навечерието на юбилея си той призна, че причината да пропее бил рокаджията Георги Минчев, с когото се познават от X клас, и дори са служили заедно в Симеоновград. Минчев му повтарял, че има чудесен глас.

„Лека му пръст на Гошо, той имаше амбиция за моята кариера много повече от мен“, признава изпълнителят на „Дъжд“ и „Юношата“. В момента Бисер продължава да бъде на добра воля наш културен аташе в руската столица.

През 2009 г. българинът е обявен за заслужил артист на Русия. Малцина знаят, че Киров е сред най-заможните родни изпълнители. Той има собствени апартаменти в 3 европейски столици – София, Москва и Берлин.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Бисер Киров се наслаждава на райско спокойствие във двувековната си бащина къща"

  1. Севда Сербезова   16.12.2012 at 16:05

    Браво на Бисер Киров…!!!! Навреме се е усетил и е преуспял въпреки трудностите,които е срещал през времето!!!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *