Бербатов отказа да спаси брат си от затвора!

Димитър Бербатов отказал да вади брат си от затвора

  Голямата звезда на родния футбол Димитър Бербатов окончателно доказа, че е изоставил на произвола на съдбата по-малкия си брат Асен. „Черната овца“ на спортното семейство продължава да фигурира в черните полицейски хроники, а от една от последните стана ясно, че ще бъде изправен пред съда за притежание на наркотици.

Малък Бербо бе спипан е 19 грама бял прашец в автомобила си при проверка на магистралата София – Благоевград миналата есен. Катаджиите откриха 19 грама кокаин, скрит в детско столче на задната седалка. По време на проверката фуражките установили, че спътникът на Бербатов, 26-годишният Николай Борисов, управлявал дрогиран автомобила. Самият Асен пък се опитал да се измъкне от белята с твърдението, изпушил само една цигара марихуана, но експертите отсякоха, че е ползвал по-голямо количество дрога.

Шест месеца бяха нужни на компетентните служби, за да установят, че бялото вещество в дунапрена на бебешкия аксесоар е кокаин. Дългото протакане на досъдебното производство предизвика подозрения, че световноизвестният брат на Асен е пуснал връзките си където трябва, за да го измъкне за пореден път.

Асен Бербатов

Стрелецът на „Фулъм“ обаче този път бил категоричен, че ще остави роднината му да бъде съден и ако трябва, да лежи за провинението си в зандана, за да му дойде акълът.

Според близки до известната фамилия единственото, което Димитър Бербатов направил за Асен във връзка със скандалния случай, било да плати гаранцията му.

Звездата на лондонския клуб лично упълномощил двама от най-верните си приятели в София да внесат 5000 лева. Сумата измъкна Малък Бербо от дупнишката полиция само 24 часа след задържането му.

Още тогава бившият национал обявил пред майка си Маргарита и баща си Иван, че не желае да го занимават с проблемите на бандита Асен. Клекнал обаче пред молбите им поне да осигури петте бона гаранция. „И да запомните думите ми. Това е последният път, в който го вадя от тинята. Повече аз брат нямам! Снаха – също! Да се оправят тия боклуци“, изрекъл тежки слова тогава Митко.

„Това и стори. Димитър заяви да не очакват никаква друга помощ от него. Още повече че хорските подмятания как известният и богат брат ще бутне пари за да оправи брат си, не му бяха по вкуса. С риск тотално да скъса и без друго обтегнатите отношения с Асен, Бербо категорично отказа да се бърка в работата на полиция, криминалисти, дознатели, прокурори и прочие лица на властта“, твърдят близки приятели на футболиста.

Обвинението, повдигнато срещу Асен Бербатов и Николай Борисов, е по чл. 354 от Наказателния кодекс за притежаване на наркотични вещества. За въпросния член законът предвижда лишаване от свобода от една до шест години.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *