Бербатов отива в Турция

Димитър Бербатов
Димитър Бербатов

  Димитър Бербатов напуска „Фулъм“ и най-вероятно ще заиграе в турското първенство до месец и половина. Това разкриха хора от най-близкото обкръжение на звездата. Нападателят вече не се чувствал уютно на „Крейвън Котидж“. На всичкото отгоре и тимът на Мартин Йол продължава да крета в първенството на Висшата лига и трупа загуба след загуба, закотвяйки се в дъното при изпадащите след 7 поражения в 11 кръга.

32-годишният благоевградчанин е основна трансферна цел на истанбулския гранд „Бешикташ“ и най-вероятно ще продължи кариерата си в Турция. Преди седмица авторитетният вестник „Милиет“ разпространи новината, съобщавайки, че заедно с Емануел Адебайор Митко е част от спасителната операция на президента Фикрет Орман. „Черните орли“ се смъкнаха до пета позиция в първенството и с атомното нападение Бербатов – Адебайор се надяват да се върнат в голямата игра за шампионската титла.

Димитър Бербатов Паметливи припомнят, че през лятото „Трабзонспор“ искаше да откупи правата на Бербо и да го има в редиците си. От „Фулъм“ отказаха офертата и поискаха 6 милиона. Това осуети трансфера, но сега повече от всякога българинът е на крачка от Турция, само че в посока „Бешикташ“. Иначе договорът му с британците изтича на 14 юни 2014 г. и Митко ще има възможност да преговаря с други клубове след Нова година. Така за „Фулъм“ ще е добре да получат и малка сума, като продадат нашето момче през зимата, отколкото да го изпуснат без пари през лятото.

Самият Бербатов също за първи път е заявил пред мениджъра си Емил Данчев, че не се чувства щастлив в Лондон и иска час по-скоро да се махне от „Фулъм“. Напоследък и медиите на Острова подновиха атаките си срещу българина, обявявайки го за некомуникатизен, затворен и странен. „Той не говори със съотборниците си, държи се, сякаш няма никого около себе си“, пишат британските журналисти. Бербо не виждал и как с тези съотборници във „Фулъм“ ще осъществи амбицията си да вкара още 9 гола в първенството на Висшата лига, за да влезе в престижния клуб 100.

Ако подпише с „Бешикташ“, Бербатов ще е третият българин, играл за „черните орли“ след героите от САЩ’94 Данчо Лечков и Златко Янков.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *