Архитект спонсорирал концерта на Кичка в „Сизърс палас“

Кичка Бодурова
Въпросът дали Кичка е пяла в „Сизърс палас“ стана по-коментирана тема от изминалите местни избори. След множество спекулации и ожесточени спорове стана ясно, че естрадната певица наистина е извила глас в известния хотел. Интересна подробност е, че концертът на Кичка е бил спонсориран от Илия Бежански, който е бил главен архитект на комплекса „Ню Йорк – Ню Йорк“.

Именно арх. Илия Бежански поканил Бодурова да пее пред българска публика в Лас Вегас през 1999 година.

Кичка, разбира се, веднага се съгласила, а незнайно защо Бежански спонсорирал изцяло изявата й. По това време се прокрадват леки съмнения за отношенията между архитекта и естрадната ни звезда, но те остават затулени във времето.

Арх. Илия Бежански
Арх. Илия Бежански

Неоспорим обаче е фактът, че ако не е бил Бежански, Кичка сега нямаше да има в биографията си концерт в „Сизърс Палас“.

Събитието се е състояло на 8 май, 1999 година в банкетната зала към хотела, а не в тази, в която са се изявявали Селин Дион и сър Елтън Джон.

Заедно с Кичка на концерта е бил и композиторът Илия Кънчев. На афиша за концерта певицата е с фамилията си по мъж – Запрас.

По време на шоуто естрадната изпълнителка пяла български и гръцки песни, а в групата музиканти имало и бузукист.

Името на Кичка е било изписано по светлинни пана във фоайето на хотела, както каза самата тя. Тези факти пък се потвърждават и от статия след концерта във вестника на българите в САЩ.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *