Ана Пападопулу сама се излекувала от анорексията

Ана Пападопулу
Ана Пападопулу

 

Ана Пападопулу изтръпва винаги, когато чуе, че някоя по-млада колежка е номинирана за „изгряваща звезда“ в театъра или в киното. Актрисата от гръцки произход има лоши спомени от подобни бляскави церемонии. Тя няколко години подред все се намърдва в категория „изгряваща звезда“ и все остава на второ или трето място.

„В един момент започнах сериозно да се притеснявам за собствената си душевност. Бях абсолютно убедена, че ще превъртя, ако още веднъж ме тикнат в класацията на многообещаващите млади таланти. Запитах се: „Каква актриса си ти, ако всеки път те номинират за „изгряваща звезда“ и в крайна сметка , колко пъти още можеш да изгрееш, докато хората не те сринат тотално с подигравки“, разказва актрисата, която влезе в ролята на журналистката Стела в „Четвърта власт“.

Ана Пападопулу Сериалът на БНТ се оказа тотален провал, но пък се оказа късметлийски за Ана. Покрай подготовката на проекта тя и сценаристът на тв поредицата Александър Чобанов създават своя рожба. Бременната в петия месец красавица признава, че този път й е много тежко.

„Докато износвах сина си Богдан, се чудех на другите бъдещи майки колко се превземат, когато започнат да пъшкат и охкат. Сега осъзнавам каква глупачка съм била. В първите месеци беше много трудно. Повръщаше ми се почти по 24 часа на ден. Мислех си, че едва ли друга жена на света толкова се е измъчвала, но така сигурно си мисли всяка дама в моето затруднено положение“, успява да се усмихне Ана Пападопулу.

Тя е категорична, че зачеването е било напълно желан процес и от двамата родители. Най-странното е, че Анчето, както я наричат приятелите й, разбира за бременността си, докато е в компанията на бъдещия татко и на първия си съпруг Стоян Радев.

„Получи се много спонтанно. И тримата бяхме изключително щастливи от благата вест. Александър е приятел с бившия ми мъж. Не съм от жените, които правят кардиналната грешка да разрушат всичко, построено по време на щастливите мигове в един семеен живот. Най-важното за мен и Стоян беше да осигурим щастливо детство на Богдан.

Той самият е много щастлив, че ще става батко“, разказва звездата от „Четвърта власт“.

Тя е категорична, че е имало поне милион причини да се разведе със Стоян Радев, но и до днес му е благодарна, че е помогнал за театралната й кариера.

„Съдбата също имаше пръст в моето израстване. Стоян живееше в една и съща кооперация с Александър Морфов. Един ден се засякохме с него в асансьора и по-късно той попитал Стоян с какво се занимавам. Щом разбрал, че съм първи курс в НАТФИЗ, предложил а да отида при него, за да ме види какво мога. Така една 17-годишна хлапачка получи шанса да стъпи на сцената на Народния театър“, разказва 35-годишната актриса.

След този първи пробив на нея й става лесно. Участва в някои от новите български филми, които са приети изключително благосклонно от публиката. За ролята си в „Мисия Лондон“ на Ана й се налага да отслабне малко и да влезе в страхотна физическа форма. Кошмарите от миналото отново се завръщат.

„Трябваше да спазвам съвсем лека диета и много да спортувам. Нищо страшно за една млада жена, но на мен ми костваше много, за да изпълня волята на режисьора. Призраците от ученическите ми години отново можеха да ме погълнат. Когато бях на 17, бях на съвсем малка крачка от тоталното подчинение на анорексията. За една година бях свалила 17 килограма. Стигнах до 43 килограма, но продължавах да гладувам с дни и дори седмици. Това щеше да свърши много зле, ако не беше дошла любовта.

Винаги съм била ужасно импулсивен човек и романтичното ми увлечение просто ме откъсна от мисълта, че трябва да съм слаба като скелет“, спомня си Ана Пападопулу. Тя успява да си върне нормалния начин на живот с един единствен компромис – спира месото.

„Трябваше по някакъв начин да се променя, за да не се завърне отново болестта. Реших, че ще спра месото, защото преди да започна да слабея, се тъпчех като истински вълк с пържоли. Сигурно първата дума, която съм произнесла, не е била „мама“, а „кокал“. Разделяйки се с месото, направих една изгодна сделка със самата себе си – спрях да се самоубивам с глад, но се отказах от нещо любимо“, издава своя път към спасението актрисата.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *