Актьорът Станимир Гъмов зарязан от жена си заради алкохолизъм

Станимир Гъмов

  Комикът Станимир Гъмов бавно, но сигурно потъва в бездната на алкохола. Звездата от сериала на Нова телевизия „Етажна собственост“ няма никакви граници в любовта си към чашката и често прекалява с нея. За щастие на близките му пиянството му поне не е от най-бурните, което го пази от по-сериозни проблеми. Именно алкохолът обаче е главен виновник за провалянето на неговото щастливо семейство.

Че актьорът Гъмов има силно влечение към чашката, отдавна не е тайна за колегите му в арт средите. Любовта му към спиртните напитки се отключва още в зората на телевизионната му кариера, когато той е част от предаването на Иван и Андрей „Сблъсък“. Тогава ролите му са на глас зад кадър, смотаняк звездоброец или културтрегер.

С чувството си за хумор зевзекът успява да влезе под кожата на „опосуми-те“ и заедно с тях и своя колега Димитър Павлов заформят мощно каре от купонджии. Жени изобщо не им трябват, а сбирките им са в тогавашния клуб на Иван и Андрей „Порно“. Вечерите започват в 20 ч. и свършват чак призори, докато алкохолът се лее като непресъхваща река.

Гъмов, съпругата му Анна и синът им във времената на семейно щастие

„Много мразя здравословния начин на живот. Отричам го, защото съм категорично на мнение, че е нездравословен. Хората около мен, живееще здравословно, изглеждат много по-зле. Хубаво е да се храниш нормално – да хапваш и месо, и зеленчуци. Вегетарианците се превръщат в секта. Тези, които са хомеопати се държат като идиоти, това е нездравословно. Прехвърлят върху мен собствените си проблеми. О, ама ти пиеш трета бира. Окей, е и? Аз изглеждам добре. Пий си, яж си, забавлявай се“, разкрива философията си комикът.

И така, докато един ден нито Димитър Павлов, нито Гъмов успяват да насмогнат на глътката на своите шефове. И двамата уж се опитват да се отскубнат от алкохолната си страст всеки по свой си начин. Павлов напуска Иван и Андрей и оттогава досега се кълне, че пие само бира, и то в редки случаи. Дори „опосумите“ прекратяват алкохолния си режим, като днес и отявленият пияница Иван не близва. Всички успяват да израстат пиенето, но не и Гъмов. Оказва се, че той е с доста слаби ангели и не може да се откопчи от вечерната си доза антистрес напитка. Пред приятели признава, че неведнъж е опитвал да спре консумацията на алкохол, но после пак се връщал към него. Тласкали го напрежението и големите му натоварвания на по няколко стана – като актьор, телевизионер и кукловод.

В средите, в които комикът се движи, също не му е лесно. Сред актьорите въздържанието въобще не е на мода. Така след представление или репетиции целият му екип завършва в близкото барче. Нощ след нощ, питие след питие, роля след роля, актьорът разпуска с тежки вина, бири, ракии и рядко мезета. Жаждата му е ненаситна, а това никак не се харесва на жена му.

По това време двамата с майката на сина му Анна започват да се карат зловещо. Двамата се срещат в студентските си години в НАТФИЗ и тогава пламва любовта им. Заради среднощните напивания на звездата от „Етажна собственост“ обаче жена му се заканва да го напусне заедно с невръстния им син и повече да не се върне в живота му. Така и става. Актьорът не си взима бележка и един ден, като се прибира подпийнал, заварва дома си полупразен. Оказва се, че вече е напълно сам. Вместо да се вземе в ръце обаче, Станимир продължава с пиенето. Искам и аз да си намеря някоя добра жена ама не ми се удава. Такъв ми е късметът – да съм сам като Христо Сираков“, призна неохотно в алкохолно опиянение преди дни Гъмов в телевизионното шоу „Черешката на торта“.

Именно тогава и пиянството му излезе наяве пред цяла България. Вечер след вечер в шоуто се виждаше как Станимир не пуска бутилката. Бузите му издайнически руменееха, а очите добиваха специфичен блясък, докато не спираше да ръси шеги за радост на гостите. Дори камерите не успяха да го накарат да се спре с черпнята, а още повече разкриха порока му.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *