Актьорът Веселин Плачков лика-прилика с Васил Левски

Веселин Плачков

  Актьорът от плевенския театър Веселин Плачков доскоро не е знаел, че е двойник на Васил Левски. Приликата лъснала, когато го поканили на студийни снимки и фотографите си направили експеримент – сложили му папийонка и променили прическата му. След което били смаяни – той се оказал лика-прилика с Дякона.

Това пък провокирало актьора да се доближи духовно до своя двойник, който създавал своите тайни комитети в Ловеч и Плевен. Със съпругата и детето си нощувал в Троянския манастир, където е тайната килия на Левски.

Веселин е роден през 1980 г., израснал е в Плевен и е завършил НАТФИЗ в класа на проф. Димитрина Гюрова. Никога не е влизал в кожата на Левски в театъра или киното. Това обаче може да се случи в най-скоро време, тъй като е сред набелязаните да се превъплатят в образа му във филм за Апостола, който актьорът Максим Генчев ще снима със собствени средства.

Васил Левски

Ленти за Васил Левски не са правени от години. Навремето Илия Добрев влезе в образа на Джингиби в „Демонът на империята“. Покойният Илия Караиванов беше другият актьор, който удивително приличаше на Апостола.

„Приликата е ясна, но трябва да има и послание. Да припомним какви хора е имало. Сигурен съм, че тези, които са се борили за свободата, сега се преобръщат в гробовете си, като гледат какво става коментира Веселин Плачков.

Двойникът на Левски е основател на Движение „Национално единство и спасение“ – ДНЕС, в което доста актьори и певци се занимават с общественополезна дейност. Борят се с новите чорбаджии – монополистите от парното, енергото, водата и всякакви връзкари в общината, които паркират колите си пред театъра, а актьорите няма къде да спират. На ползу роду възстановил и кръжок по актьорско майсторство за деца. Дошли обаче партийци и ги изгонили. Оттогава намразил всякакви партии. Девизът му е: „Който не се бори за свободата си, не заслужава да я има“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *