Актрисата Люба Алексиева от рекламата: “Кажи баба тенкю” – закъса със здравето!

Люба Алексиева

  Актрисата Люба Алексиева, прославила се с култовата реплика от известна реклама: „Кажи, баба, тенкю“, изкарала 4 месеца в болница след битов инцидент. Сакатлъкът станал, след като вечно усмихнатата Алексиева неочаквано паднала и притиснала седалищен нерв:

„Не знам какво ми стана, буквално се сринах“, обясни Люба.

Тъкмо я изписали от болницата и споходила нова беда – получила световъртеж. „От десет дни не съм ставала. Не мога да стоя права, а и жегите не ми понасят“, жалва се актрисата. В момента за нея се грижи дъщеря й Маргарита.

Баба Люба и хлапето от култувата реклама

Баба Люба, както я кръстиха заради рекламата, в живота има трима внуци. Ветеранката на Младежкия театър, която през ноември ще навърши 83 години, не е загубила бодрия си дух и вярва, че като минат жегите, ще успее да проходи. Въпреки достолепната си възраст тя доскоро се изявяваше в постановката „Вуйчо Ваньо“. За петте десетилетия в театъра е играла какво ли не. Колежките й Цонка Митева и Лора Керанова били познати на детската аудитория и родителите като най-добрите лисици, а тя – като царицата на мечките.

Била е прасе, патка и пингвин. Мъжът й, писателят Петър Незнакомов, почина през 1997 година. Според Люба си отишъл стресиран от грозните разправии между писателите след промените, когато съюзът на пишещите се раздели по политически причини. Загубил най-добрите си приятели – Мирон Иванов, Павел Вежинов, Серафим Северняк, а в клуба на „Ангел Кънчев“ 5-има от колегите му нямали пари и за една водка.

После закрили и клуба, и всеки се затворил в проблемите си. Откакто е вдовица, тя също се е изолирала от света. Не стъпва и в старинната им къща в с. Христо Даново близо до Карлово, която навремето редовно посещавала. Сега Люба се моли на докторите и на късмета да се оправи и не е загубила надежда да се появи и в друга хитова реклама.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *