Агентът на ДС Огнян Стефанов написа книга за мафията

Огнян Стефанов
Огнян Стефанов

  Агентът на ДС Огнян Стефанов, известен с псевдонима Академик, написа поредна книга с претенциозното заглавие „Мафията от КГБ до ДС“.

В нея служителят на Държавна сигурност, представящ се и като журналист, твърди, че проследява историята на мафията, която познавал от самото й зараждане. В обемистото си творение той повдигал завесата над поръчковите убийства и корупцията по високите етажи на властта.

Агент Академик саморекламира четивото си в тв предаването на своята приятелка Люба Кулезич. Преди да изрази за пореден път патетичния си възторг от Стефанов, Кулезич разговаря с бившия шеф на „Сатирата“ Калин Сърменов. Двамата клеймяха с жар и напълно справедливо агентите на ДС, какъвто се оказва, че е и бъдещият директор на трупата от ул. „Стефан Караджа“ Здравко Митков.

Илия Павлов даде на Огнян Стефанов служебен джип
Илия Павлов даде на Огнян Стефанов служебен джип

Сърменов и Кулезич направиха напълно точния извод, че е недопустимо хора, които са работили за политическата полиция преди 10 ноември 1989 година, да заемат отново днес важни постове в държавата.

Твърде непредпазливо филмовата критичка бе поканила една от гордостите на ДС Огнян Стефанов веднага след Сърменов. Въпреки това тя не му зададе нито един въпрос, свързан с принадлежността му към тайните комунистически служби. Вместо това през цялото време внушаваше колко смел борец за справедливост е, поради което всеки момент можел да плати за куража със смъртта си.

Кулезич не се сети да попита приятеля си за какво си е говорил Стефанов с Евелин Банев – Брендо минути преди да бъде пребит пред столичния ресторант „Кипарис“. Какви са отношенията му с бившия началник в ДАНС Иван Драшков?

Дали не е получавал от агенцията информации, които се появяваха в скандалния сайт „Опасните“, за който Стефанов упорито продължава да лъже, че не е списвал. Колко милиона е излял в сайта му бившият оръжеен търговец Младен Мутафчийски? Познава ли се с Маргините и Маджо? Изпълнявал ли е поръчки на братята срещу Младен Михалев, както и обратното?

Огнян Стефанов Кога ще плати на бившите си подчинени от източения от него в. „Торнадо“ 50 хил. лв., които им дължи? Откъде намира пари, за да кара автомобили за 200 бона, които сменя поне веднъж годишно? Не се ли чувства неудобно да окепазява в книгата си един от добрите си приятели в миналото – Илия Павлов, още повече че самият той е бил служител на „Мултигруп“?

„Абсурдно е този човек да бъде представян като герой и да раздава морални присъди. Той трябва да отговори на много въпроси, свързани с внезапното му забогатяване, да обясни контактите си с хора от ъндърграунда, да се издължи на бившите си служители. Да не говорим, че няма по-голям цинизъм агент на Държавна сигурност да пише книга за мафията. Това може да се случи само в България“, взривиха се веднага ин-тернет форумите, в които се призовава читателите да бойкотират писанието на тайното ченге Огнян Стефанов – агент Академик.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *