Ники Илиев с краден филм

Режисьорските напъни на Ники Илиев родиха поредния му куриозен филм. След доста спорния му проект „Чужденецът“ с Кристоф Ламбер и Катрин Готие този път бившият манекен е решил да се хвърли директно на екранизация на изпитан американски сюжет. При това за по-лесно го е изкопирал дословно от холивудски кинохит.

Ники Илиев
Ники Илиев

След по-малко от 2 месеца на екран ще тръгне лентата „Живи легенди“. Официалната дата още не е обявена, но се очаква да е около 14 февруари. Във филма се събират накуп Орлин Павлов, Саня Борисова, Любомир Ковачев, Яна Маринова и разбира се, режисьорът Ники Илиев. Един от по-второстепенните актьори пък е чичо му Георги Кадурин. Именно тези известни имена държатo да привлекат и в салоните разнообразна публика.

Кадрите от „Последният ергенски запой" и „Живи легенди" удивително си приличат
Кадрите от „Последният ергенски запой“ и „Живи легенди“ удивително си приличат

На пръв поглед идеята на филма изглежда много оригинална и грабва жадната за комедия публика. Сюжетът се развива около приключенията на заможен банкер на около 40 години. Той получава амнезия заради удар в главата по време на игра на голф. След като се събужда в болницата, не помни нищо за последните 15 години и последните му впечатления са от нощта на абитуриентския му бал. Сякаш преобразен, той започва да опознава живота си и да се държи като пълен инфантил и разхайтен купонджия заедно с компания от нови и забравени стари приятели. Естествено голяма част от действието се развива по морето, където купонът не спира.

Главната роля в комедията се пада на певеца Орлин Павлов, който трябва да влезе в кожата на богаташа. Той минава през кастинг за ролята, на който се явяват още десетина професионални актьори. Накрая получава предложението на Ники Илиев и започват снимките през лятото.

Живи легендиСамият филм обаче обещава да е доста познат на публиката. Причината е, че по много моменти си прилича с една от хитовите холивудски комедии – „Последният ергенски запой“. Лентата е емблематична и за последните 5 години претърпя 2 продължения. Само от първата част приходите й в световен мащаб удариха почти половин милиард долара, а другите две части я затвърдиха като класика в жанра.

В историята на холивудските сценаристи действието се развива в световната столица на разврата – Лас Вегас. След безпаметна пиянска нощ трима мъже губят паметта си и едно бебе. Единият от актьорите пък се отличава именно със своята инфантилност и комизъм – ролята, която в българския вариант ще бъде изиграна от Орлин Павлов. Разбира се, и в оригинала, и в родното копие има място и за любовна история със стриптийзьорка. В българския вариант тази роля се пада на сек*апилната Яна Маринова. За да изиграе персонажа си без дубльорка, сек*апилната звезда от сериала „Фамилията“ ходи на уроци 2 месеца. В първите кадри от филма, които вече обикалят киносалоните, обаче се вижда, че старанието й е дало резултат. На тях Яна се мята като професионална танцьорка на пилон и събира очите на колегите си с изкусителни силиконови форми.

Сюжетът на „Живи легенди“ силно се върти около нейната героиня, защото тя е бивша жена на банкера с амнезия. Веднага щом я вижда да танцува кръшно само по бикини, той отново лапва по нея и иска да си я върне.

И докато тренираните с какви ли не истории кинокритици вече предвещават, че комедията на Ники Илиев ще изглежда като нискобюджетен римейк на американско кино, самият режисьор вече планира да се рекламира в чужбина. Преди седмици бившият манекен се върна от Америка, където пусна промоклипа на лентата си на тамошните експерти. С този трик се опита да си спечели вниманието на повечето интернет портали за кино, на които главно се дължи посещаемостта в киносалоните.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

http://youtu.be/6DdRTbHAf5Q

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *