Страховете при бременност

Ако сте бременна, сигурно въпреки притесненията, сте силно развълнувани от благата вест. Въпреки че се радвате, има и моменти на страх и несигурност.

bremennost-strah

Ако вече сте майка, ще разберете, че бременността, освен един прекрасен период, може да бъде доста стресираща. Сред физическите и емоционалните проблеми, разбушувалите се хормони и животът ви, който вече се променя осезателно, притесненията и страховете превземат ума ми.

Нека разгледаме основните тревоги на бъдещите майки:

1 . Аборт. Трите първи месеца са най- трудните: лошо ти е, всичко е ново, боли ви и пр. Най- хубавите месеци са от 4 доstrah-bremennost 6, ако сте късметлийки и седмия.

В тези първи седмици трябва много да се пазите, защото винаги има риск от спонтанен аборт. От осмата седмица рискът бързо намалява.

2 . Гадене и виене на свят. Вървят ръка за ръка по време на бременността. Ако са тежко изразени – повръщате всичко, което хапнете, постоянно ви се вие свят, е нормално да се притесните дали няма да се отрази на бебето.

Не се тревожете, детето се храни нормално, усвоява всички вещества, дори цял ден да сте яли само солени бисквити и да сте пили сок. Ако много се притеснявате, консултирайте се с лекаря си.

За ди избягвате гаденето, се хранете по малко, но по- често през деня. Избягвайте обилното хранене, защото може да не ви понесе.

3 . Дали ще се роди здраво или ще има някакво заболяване? На прегледите ще се следи развитието на бебето. Статистиката също действа успокояващо – много е малък процента на децата, които се раждат с някакъв дефект.

Лекарят ви ще ви изпише витамини, които да взимате, за да се развива бебето ви правилно.

4 . Боли ли раждането? Сигурно много се притеснявате, ако ще ставате майка за първи път или не могат да ви сложат епидурална упойка. Но дори да ви я сложат, не винаги действа.

Раждането наистина е болезнен процес, но няма от какво да се безпокоите. Ще се справите също толкова добре, колкото и всички останали.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Страховете при бременност"

  1. бременност   24.03.2014 at 10:54

    Аз съм 13 седмица и нямам гадене, нито ми се вие свят, коя седмица евентуално може да стане това?

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *