Как да се предпазим от косопад след раждането

Хормоналните промени в този период причиняват косопад при много жени

bremennost-seks

Има два основни периода в живота на жената, когато косата й е най- уязвима и често започва да капе, при това много. Това са менопаузата и след раждане.

ЗАЩО КОСАТА ПАДА СЛЕД РАЖДАНЕ?

По време на бременността има много хормонални промени. В началото на бременността има високи нива на прогестерон. По- нататък тялото произвежда пролактин, за да подготви жената за кърменето. А когато наближи раждането, се засилва хормона окситоцин.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

Pregnant eats

Този хормонален дисбаланс е много благоприятен за косата на жената, тъй като прогестерона блокира андрогенните рецептори, които се намират в космения корен. Така се предпазва от атрофия и от настъпване на косопад. Затова много бременни имат блестяща коса.

До тук добре. Но след раждането нещата се променят. Процесът се обръща. Хормоналните нива намаляват, косата, която по време на бременността е била във фаза на растеж, внезапно отива във фаза на опадане. Този вид алопеция продължава между 2 и 4 месеца след раждането. Засяга близо 50% от жените. Следродилния стрес също влияе негативно върху косопада.

СПЕЦИАЛНИ ГРИЖИ

Много е важно да се храним правилно по време на бременността, за да избегнем обилния косопад след това. Желязото е едно от основните вещества. Намалете употребата на сешоар и преса, правете си маски и пр. Ако нямате време да поддържате косата, най- добре си направете някоя по- къса модерна прическа.

След раждането подсилете косата с маски и различни средства, които помагат да се сгъсти и насърчават растежа й.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *