Как да се грижим за косата след раждането

Няколко седмици след раждането може да забележите обилен косопад. Това е нещо естествено, само трябва да се грижите за косата си като я поддържате чиста и здрава чрез няколко лесни съвета.

kosopad-rajdane

По време на бременносттасе случват хормонални промени, някои от които са приятна изненада за бъдещата майка. Сред тези положителни промени са заздравяването на косата, става по- гъста, тъй като през второто тримесечие хормоналното ниво кара косата да си почива повече, като намалява значително падането й.

„ЕФЕКТ- 2“ – 100% НАТУРАЛЕН ПРОДУКТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК

Но в рамките на 12 седмици след раждането, хормоните се връщат към нормата си и косата започва да капе, дори повече от обикновено. Нормалното е да падат между 100- 150 косъма на ден. Докато в периода след раждането, падат до 500 косъма дневно. Косата, която не е падала в продължение на месеци, бърза да се обнови.

Също така е нормално косата ви да изглежда по- тънка и слаба. Всичко ще се върне към нормалните си нива след 6 месеца. Но ако и след този период имате обилен косопад, се обърнете към лекар.

Заради големите амплитуди в хормоналните нива по време на бременността и след това, косата може да ви се струва по- различна – по- суха или по- мазна, по- права или по- вълниста. Това обаче не трябва да ви притеснява.

СЪВЕТИ ПРИ КОСОПАД СЛЕД РАЖДАНЕ

Поддържайте нивата на желязото. След раждане е нормално да имате по- ниски нива наhranene-sled-rajdane желязо в кръвта. Пийте желязото сутрин заедно с портокалов сок, тъй като е богат на витамин С, тъй като помага за по- доброто усвояване на минерала. А частиците плод ви доставят фибри, така че да подобрите храносмилането си. Козето мляко също ще ви помогне да си нормализирате желязото.

Витамини. Храненето ще ви помогне да направите косата си по- здрава. Наблегнете на храните, които съдържат витамини от В групата – риба, пилешко, зеленчуци, зърнени култури, цели зърна. Също богати на витамини А и С като цитрусите и зеленчуците, както и храни, които съдържат калций и йод.

Козметика: Може да използвате продукти срещу косопад – шампоани, маски и лосиони.

Боядисване: Поддържайте косата си възможно най- естествена, не я подлагайте на агресивни фактори, които само ще усилят косопада.

Прическа: Ако нямате много време да се занимавате с косата след раждането, сега е моментът да промените прическата – направете си къса модерна прическа, която да се поддържа лесно.

ГРИЖИ

Миене. Когато миете косата, си правете леки кръгови масажи.
Ресане. Използвайте четки с дебели, заоблени зъби, които ще масажират кожата на главата ви.
Сушене: Избягвайте сешоара, ако е възможно. Ако е студено, разбира се, няма как да го подминете – тогава го пускайте на средна или ниска скорост на умерена температура.

Естествено раждане или секцио. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/3yU7WVFJWH0

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *