Как бременността се отразява на здравето ни

bremennost-bolesti

Бременността е много повече от порастване на корема и хормонална революция. Също така, ни прави уязвими към някои заболявания, а ни прави по- устойчиви на други.

1. Уринарна инфекция. Между 6- а и 24- я седмица от бременността уринарният ни тракт е по- уязвим към инфекции.

2. Кандидоза. Това е вагинална инфекция, предизвикана от гъбички. През втория триместър на бременността сме особено уязвими.

3. Жлъчни камъни. Повишаването на нивата на естрогена, което се появява по време на бременността, увеличава нивата на холестерола в жлъчката. Това благоприятства появата на жлъчни камъни.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

A

4. Тромбоза. По време на бременността настъпват промени в кръвта и вените. Това увеличава многократно рискът от обструкция на някоя вена. Така че вземете мерки за по- добро кръвообращение не само по време на бременността, но и през следващите шест месеца след раждането.

5. Язва. Добрата новина! По време на бременността стомахът произвежда по- малко стомашен сок. Така се намалява риска от развиване на язва.

6. Вагинални възпаления. Рискът от инфекции на половите органи намалява значително от средата на първия триместър от бременността. Защо? Защото се образува тапа върху отвора на шийката на матката.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *