Грижи за косата и кожата след раждането

Тялото на жената се променя след раждането. Промените, които най- често се случват, засягат косата и кожата.

раждане

Факторите, които влияят на реакциите на тялото, които се случват след раждането, са промените в хормоните и разтягането на кожата. Много жени, които стават за първи път майки, не познават тези последици – резултат от дългите месеци на външни и вътрешни изменения.

Срещу стрии и целулит – гелът „Био- код“. ВИЖ ТУК:

От гледна точка на естетиката появата на стрии са едно от най- големите притеснения на майките. Повечето от тях обаче не знаят, че след раждането много често има и обилен косопад.

Косата

Косопадът започва внезапно в първите три месеца след раждането. Това се дължи на хормонални промени по време нараждане4 бременността, поради която нивата на естрогени се увеличават и задържат косата през деветте месеца.

След раждането хормоните се връщат в нормалните си стойности, което води до обилен косопад. По време на бременността косата е здрава и блестяща и почти не капе.

Срещу косопад и оплешивяване – лосионът „Ефект- 2“. ВИЖ ТУК:

Ако косопадът продължи след първите три месеца след раждането или е много обилен, може да означава липса на витамини. Най- подходящи са витамини В комплекс и цинк.

За да спасите косата си от косопада, по време на бременността се хранете балансирано, с повече храна, богата на калций и желязо. Избягвайте употребата на химикали по косата. Взимайте витамини В комплекс. Яжте повече плодове и зеленчуци, ядки, семена, месо.

Стрии по кожата

Стриите се появяват от прекаленото разтягане на кожата. Първо се образуват по корема, после по краката, гърдите и дупето. Стриите са белези, които остават, когато фибрите на дермиса се скъсат. С времето все повече се забелязват и не изчезват от само себе си.
Превантивната употреба по време и след бременността на хидратиращи кремове е най- ефективната защита. Правете си масажи с натурални продукти, за да предотвратите стриите.

Ако смятате да правите упражнения, изчакайте, докато се възстановите напълно.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *