Грижи за кожата по време на бременност

Грижата за кожата винаги е важна, особено по време на бременност. В този период нашата кожа страда от много – разтяга се, свива се. Ако не се грижим добре за нея, се появяват стрии, петна и целулит.

bremenna-koja

ЛИЦЕ

По време на бременност често кожата на жената сякаш блести. Мийте я добре и я хидратирайте. Някои вещества е добре да се избягват по време на бременност като някои водорасли, ретинол, киселини, някои етерични масла.

ПЕТНА

В този период често се появяват петна по кожата. Важно е да слагате слънцезащитни продукти с висока фактор, когато излита от дома си. Дори да няма много слънце, пак трябва да предпазвате кожата си от UV лъчите.

„БИО- КОД“ – ПРИРОДЕН ГЕЛ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

strii-bremenna

СТРИИ

Много жени започват да хидратират добре корема още в началото на бременността. Но най- важно е да си прави от второто тримесечие, когато кожата претърпява най- много промени. Но ако коремът ви започне много да расте от първото тримесечие, започнете да хидратирате. Използвайте натурални хидратиращи кремове, бадемово масло, масло от жожоба или масло от шипки. Слагайте го по два пъти дневно на корема, талията и гърдите, за да подобрите еластичността на кожата.

ЦЕЛУЛИТ

По време на бременност е по- вероятно да ви се появи целулит. Затова трябва да се справяте със задържането на течности. Ексфолирайте кожата и слагайте хидратиращ крем – най- вече на седалището, бедрата. Правете хубав масаж с кръвообразни движения. Движете краката, за да стимулирате кръвообращението.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *