7 съвета за косата по време на бременност

bremennost-kosa

По време на бременността 40% – 50% от жените страдат от косопад, загуба на блясъка и омазняване. Тези ефекти са временни, тъй като след раждането всичко се връща към нормалното, но все пак трябва да полагаме съответните грижи.

Най- често косопадът се проявява около третия месец от бременността, заради настъпилите хормонални промени. След третия – четвъртия месец от раждането, хормоните се връщат към предишните си стойности и косата започва са расте, както обикновено.

Нека разгледаме някои съвети, които ще помогнат да съхраним косата си:

1. Не си правете стегнати и опънати опашки или плитки, тъй като така само се ускорява косопада.

2. Яжте достатъчно плодове и зеленчуци, защото ни осигуряват антиоксиданти. Те правят корените ни по- силни и стимулират растежа на косата. Яжте ягоди, боровинки, маруля и спанак.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

Pregnant eats

3. Използвайте шампоан и балсам с биотин и силиций. Избягвайте тези, които съдържат сулфати. Тези вещества премахват естествените мазнини, което прави косата суха, дразни скалпа и елиминира кератина.

4. Когато косата ни е мокра, става по- крехка, затова внимавайте с ресането й. Използвайте гребе с широки зъби от естествен материал.

5. Ако трябва да използвате сешоар, преса или друг инструмент с топлина, използвайте студените режими.

6. Допълнете диетата си с витамини В комплекс, С, Е и цинк. Не превишавайте дневната доза.

7. Избягвайте миенето с топла вода, защото стимулират прекалено много мастните клетки, което прави косата суха. За да поддържате блясъка й, използвайте нормална температура и изплакнете със студена вода.

Още сензации:

loading...

24 Отговора за "7 съвета за косата по време на бременност"

 1. вилкомирко   29.04.2016 at 22:43

  чудна работа. Косата на чурката ми е като мустака на Милко Калайджиев,Благодаря.

  Отговор
 2. аЗЗЗЗЗ   29.04.2016 at 22:44

  МОЖЕ ЛИ ДА ВИ ЗАДАМ ЕДИН ВАПРОС..АКО РАБОТЯ В МЕСАРНИЦА И ПЕКЪ КЙОФТЕТА СЕКИ ДЕН МОГА ЛИ ДА НАПЪЛНЕЯ ОТ МАЗНИНИТЕ КОИТО ПЕКА ЗАЩОТО СЪМ ДЕБЕЛА И ИСКАМ ДА ОТСЛАБНА

  Отговор
 3. Вили Чепатия   29.04.2016 at 22:44

  Ами ще оборя вашето твърдение с факта че жена ми ми казва че съм си сложил мантия невидимка а аз и казвам че той всъщност е опадал напълно и двамата станахме лесбийска двойка и се чукахме и веселихме

  Отговор
 4. Желимара   29.04.2016 at 22:44

  Изкам да изкажа своите съмнения относно този продукт. Преди да посетя този сайт чепът ми беше 19 см . А 3 месеца по-късно вагината ми стана 38 см дълбока и съм в 9 месец

  Отговор
 5. miroptitejavaswag   29.04.2016 at 22:52

  След тези съвети ефектът беше удивителен!Зърната ми са толкова подсилени, че направо мога да троша канари с тях . Сигурно съм , че най-черния африканец да ме предизвика на съзтезание по доене ще победя. Вчера в леглото когато партньораката ми ми докосна зърното тя се счупи!!!!!

  Отговор
 6. 1   30.11.2022 at 14:09

  555

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *