4 причини, които пречат да отслабнем след раждане

Не е лесно да свалим излишните килограми след раждане. Но не е и невъзможно. Проблемът е, че обикновено си поставяме нереалистични цели и когато не видим бързи резултати, губим мотивация и се предаваме.

otslabvane-sled-rajdane

Но не трябва да е така. Наистина трябва да работите, за да свалите килограмите, качени през бременността: хранете се правилно и правете упражнения, но най- важното е да не мислите негативно, защото така още повече затруднявате задачата си.

Причина 1: Нетърпение

Разбира се, че искате да си върнете фигурата! Всички жени го искат. Но тъй като сте носили бебето си девет месеца, ще са ви нужни повече от две седмици да се възстановите. Първо, не се сравнявайте с никого, защото така само ще се фрустрирате. Гледайте само себе си.

Причина 2: Тялото ви трябва да свикне с промяната.

„Месата“ трябва да се върнат на местата си, мускулите по корема да се възстановят, както и органите. Трябва да сте реалисти. Едва ли ще имате време за дълги часове тренировки през деня. Правете нещата малко по малко и ще видите резултати.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

rajdane

Причина 3: Здравословното също има калории

Това е грешка при всички жени, независимо дали са след раждане или не. Хората бъркат здравословно с „без калории“. Когато кърмите и гледате бебето си, имате нужда от енергия повече от всякога, което не означава да ядете повече, защото храната е здравословна. За да отслабнете, трябва да създадете калориен дефицит.

Причина 4: Недоспиване

Няма как да го избегнете, защото грижите за бебчето вървят с липса на сън. Недоспиването води до увеличаване на кортизола, което забавя метаболизма и води до трупане на мазнини. Затова, не претоварвайте тялото си с ходене на фитнес и пр, защото така само ще се стресирате.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *