Работещите майки са по – здрави и по – щастливи

Майките, които работят на половин работен ден са най-пълноценни

Представителките на нежния пол, които се трудят извън дома са много по – уверени и удовлетворени от себе си в сравнение с  майките, които изцяло се отдават на къщата и детето си, докато поотрасне. Това твърди американско проучване  върху семейната психология. Експертите са провели интервюта  с около 1400 майки, които имат новородени дечица или детенце до 10 годишна възраст. В следствие на което учените са убедени, че и  родителките, които се трудят  по цял ден и тези на 4 часа се чувстват комфортно от постигнатите резултати, за разлика от тези които по цял ден си стоят самички вкъщи до хлапетата, които  са  много по – неуверени  и по –  нестабилни в емоционален план.

Майките, които работят по цял ден са много нервни и неадекватни и вкъщи, и на работа

Най – полезни за малчуганите от 1 до 3 години  и най – хармонична връзка с тях според учените обаче създават майките на половин работен ден, защото те хем са интересни на децата си с многото различни и странични  познания, които придобиват в службата, хем имат достатъчно време да разговарят с тях, за да ги уверят, че те са най – важното нещо за мама.

Специалистите обясняват този факт съвсем простичко жените, които работят на пълен работен ден,  започват да изпитват върху себе си синдрома на перфектната майка и перфектната служителка, което ги прави много нервни и непълноценни и на двете места. Докато жената, която разпределя оптимално времето си между работата и децата се чувства  наистина щастлива и максимално полезна или иначе казано е намерила  златната среда.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *