Пиенето на мляко по време на бременност определя ръста на детето

Ново проучване показа, че количествата биологично мляко които пие бременната жена, оказват огромно влияние върху височината на нейното поколение. Колкото повече мляко пие бъдещата майка, толкова по – голям шанс да порасне повече на височина има детето ѝ.

бременност хранене

Изследователите извършиха научно изследване върху 685 датски майки и техните деца, което продължи близо 20 години. За този дълъг период бяха изследвани консумацията на натуралната напитка и развитието на ръстът до навършване на 20-годишна възраст от потомството. След актуализиране индекса на телесната маса, възрастта на майката и някои други фактори бе установено, че жените пиещи повече от 300 гр. мляко на ден, имат по – големи бебета сравнено с останалите.

При измерване на антропологичните показатели, родените след редовна консумация на мляко млади хора, били средно с по 3 сантиметра по – високи от връстниците си. Също така било установено, че у тях растежният хормон е с по – висока концентрация, а костите им също са по – здрави.

„Всъщност пренаталните и екологични фактори обясняващи растежа на децата съвсем не са толкова малко. Казвам това, за да разберете, че млякото е само един от тях. Също така има генетична обусловеност, замърсяването на околната среда, рационалното и балансирано хранене по време на бременност, много други. Но все пак бъдете уверени, че ако пиете поне по половин литър биологично мляко на ден, детето ви ще има по – големи шансове да бъде здраво и силно”, казва Торалюр Халдерсен от Държавния институт.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *