Основни причини за нежелана бременност

За една жена няма нищо по – хубаво на света да разбере, че очаква своята първа рожба. Но понякога обстоятелствата не позволяват да изпълните мечтата си докрай и ако работата се случи в грешния момент, по всяка вероятност ще се наложи да потърсите лекарска помощ. Медицинската практика е показала, че абортът е крайна мярка, често водеща след себе си тежки последствия като психически разстройства и / или невъзможност за забременяване на по – късен етап.

Нежелана бременност

По време на изследване върху причините за аборт в САЩ бе установено, че основната причина за нежелана бременност е мнението на голяма част от жените, че не са заплашени от забременяване. Учените отделили три основни групи:

  1. Пациентките от първата мислели, че са неуязвими и на тях просто не може да се случи
  2. Втората група жени си въобразявали по някаква причина, че са безплодни
  3. Третите вярвали в силата на противозачатъчните и били на мнение, че предпазват на 100%, както и да ги използват

„Истината е, че половината бременности въобще не са планирани и това не е нещо необичайно. Всяка връзка, всеки брак си има своя собствена история. Приемете нещата така: ако не използвате защитни средства, значи сами желаете да имате бебе”, разкрива професорката по клинично акушерство Джейн Миникин.

Най – изненадващи от всички резултати било откритието, че 30% от жените в проучването вярвали, че те или партньорите им са стерилни. За щастие, стерилитетът засяга едва 15% от двойките в световен мащаб, а всички останали зачеват първа рожба в рамките на една година. Също така се оказва, че контрацептивите също не са най – сигурното средство. Много жени просто не ги използват според упътването на производителя или не са избрали правилните.

Специалистите заключават, че засега най – сигурни срещу забременяване остават поставянето на вътрематочна спирала и презервативите.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *