Най- после! Леонардо ди Каприо грабна Оскар- а от седмия път!

leonardo-di-kaprio-1

Леонардо ди Каприо най- после получи заветния Оскар! Актьорът спечели наградата от седмия път за ролята си в „Завръщането“ на мексиканския режисьор Алехандро Иняриту.

В речта си Лео благодари на режисьорите, с които е работил до момента в кариерата си. Разбира се, холивудската звезда не пропусна да говори за една от каузите си – климатичните промени. Речта на актьорът беше наистина впечатляваща.

Ди Каприо всъщност не показа много емоции и се държа много овладяно, докато получаваше наградата. Колежката му Кейт Уинслет обаче се разплака. Партньорката му от „Титаник“ е една от най- близките му приятели. Актрисата получи своя Оскар няколко години преди Лео. Уинслет прогнозира, че 2016 ще е годината на ди Каприо.

leonardo-di-kaprio

Така и се оказа. Актьорът спечели по- рано през годината наградите „Златен глобус“ и БАФТА за ролята си в „Завръщането“.

Режисьорът на филма Алехандро Иняриту пък спечели наградата за режисура за втора поредна година. „Завръщането“ получи Оскар и за сценарий. Колегата на Леонардо ди Каприо от лентата, Том Харди, обаче не успя да грабне наградата за поддържаща мъжка роля.

Първата си номинация за Оскар Леонардо ди Каприо получава през 1993 г. за ролята си в „Защо тъгува Гилбърт Грейп“.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *