Чочо Попйорданов се лекувал от тежка форма на цироза, подобно на колегата си Баташов!

Чочо Попйорданов

  Актьорът Чочо Попйорданов, който загина при нелеп инцидент на частното гробище в столичния квартал „Бояна“, гаснел от болестта на колегата си Андрей Баташов, разкриха медици. Звездата на Народния театър се е лекувал от тежка форма на цироза, а част от органите му били тотално съсипани от високите алкохолни градуси. Лекарите му предписали специални медикаменти, внос от чужбина. Въпреки това резултатите не били обнадеждаващи, макар че Попйорданов временно отказал “старата си страст.”

Месеци преди да падне от 2-метровата необезопасена стена, хора от най-близкото обкръжениe на Чочо били силно притеснени за състоянието му. В интервю скандалният режисьор Иван Добчев дори нарече Попйорданов „заклет пияница, на когото никога не би предложил роля поради пристрастеността му към алкохола“ с презумпцията да го откаже от чашката.

Андрей Баташов

Алкохолните запои и неправилният режим на хранене станали причина Чочо да смъкне рязко килограми. Така теглото му стигнало нищожните за всеки мъж 50 килограма, което допълнително застрашило здравето му и притеснило докторите. Запознати с нравите му припомнят, че на погребението на Андрей Баташов Попйорданов се появил като сянка, лицето му било с тъмнокафяв цвят, а краката и ръцете му треперели. Актьорът бил шокиран от загубата на своя колега…

След кончината на Баташов Чочо се стреснал, че може да го застигне мъчителната смърт на приятеля му и взел кардиналното решение спешно да се лекува. Редник Каракочев проумял, че алкохолът го убива, и започнал терапия в столичната болница „Токуда“.

По ирония на съдбата звездата от „Дунав мост“ бил обгрижван от същите лекари, които бдели над критичното състояние на Баташов. Медиците го стреснали, че ако не спре да пие, с него е свършено. Те надълго и нашироко обяснили, че последиците от нескончаемите гуляи със спиртни напитки могат да доведат не само физически, но и психически увреждания. Като част от първите симптоми посочили виденията, които табиетлиите любители получавали след 3-ото питие. Най-често им се привиждали гризачи и животни, които ги нападат. Почерпеният обикновено губел представа за реалност, за мястото, където се намира, и разстоянието между обектите или вещите. Разказите им стреснали Чочо, но само донякъде.

Заради алкохолните запои талантливият актьор губел роли и не можел да сбъдне най-голямата си мечта – да стане баща. През 2011 г. двамата с приятелката му Даниела подали документи за осиновяване на дете. Категорично били на мнение, че появата на мъниче в дома им ще доведе до промяна на характерите им в положителна светлина.

След проучването на дузината бумаги, необходими за кандидатстване, социалните служби ги „порязали“ най-неочаквано. Негативното становище сложило черен печат в осиновителското досие на Чочо. Причината – чиновниците не го одобрили за баща поради изтекли по медиите данни за пиянските му изцепки. Те дали краен срок до декември 2012 г. да докаже, че е пълен въздържател.

За да сбъдне мечтата на голямата си любов Даниела, а и своята – да има дете, актьорът решил да се вземе в ръце. Не случайно Чочо даде няколко интервюта в медиите, в които надълго и широко разказваше, че е сложил край на тежкия си порок, живее здравословно и пие сок от целина. Позволявал си само по чаша бяло вино, и то в компания. Актьорът искаше да покаже, че е готов на всичко, за да бъде татко.

С приятелката си Даниела

По ирония на съдбата в деня, в който Чочо и Даниела трябвало да вземат малката Катя от столичен дом за деца без родители – 8 май, актьорът бе погребан.

Въпреки драматичната развръзка, приятелката на Попйорданов е пожелала да отгледа детето сама. Познатите им вярват, че Даниела е силна жена и ще даде най-доброто от себе си малката красавица да расте щастлива, заобиколена с много любов.

Екатерина Петрова Попйорданова от няколко дни е в дома на артистичното семейство, дори има собствена стая и куп бебешки играчки, а приятелите на Чочо я отрупвали с подаръци.

 

Антон Горчев

Пиенето затри една дузина актьори

Любовта към чашката е погубила едни от най-големите родни кинозвезди. Милен Пенев, който нашумя с ролята си на младия овчар, в когото се влюбва Катя Паскалева в „Козият рог“, и колегата му Антон Горчев си отишли без време заради страстта си към огнената вода. Пенев бил убит с нож в сърцето на 1 януари 1992 г., след като полял с алкохол настъпването на Новата година. Убийците му така и не били заловени.

Антон Горчев удавил мъката и огорчението си от бездействието в киното и театъра след демокрацията в алкохол. Заради слабостта си да не цепи басма никому Горчев останал без работа. Няколко месеца преди да се пенсионира, го натирили от театър „София“ като ненужен на сцената и го съкратили. Наложило му се да се прехранва като общ работник на строеж и да кара такси. Една сутрин чувствителният актьор се върнал у дома след разходка край любимия си театър с двата дога, паднал и се пренесъл там, където най-после намерил покой.

Заради пиенето от този свят си отишъл и Радко Дишлиев. Бенковски от сериала „Записки по българските въстания“ починал 3 дни преди да навърши 58 г. Публична тайна е, че също прекаляваше с чашката. Алкохолът е съсипал здравето и живота и на други двама актьори от „Записки по българските въстания“ – Стоян Стоев, който изигра ролята на Захари Стоянов, и Антоний Генов, който пресъздаде Панайот Волов.

Свръхранимите Катя Паскалева и Кирил Варийски пък си отидоха без време, след като потърсиха утеха за житейските си проблеми в алкохола.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *