Елена Хайтова: Лъжа е, че не съм дъщеря на Николай Хайтов!

Елена Хайтова е наследница от първия брак на писателя

  Догодина се на вършват 95 години от рождението на Николай Хайтов и по този повод дъщеря му Елена работи върху нова книга, посветена на него. В творбата тя разказва поредна порция спомени за великия писател, разкрива и своя поглед върху творчеството му.

Елена е наследница на Хайтов от първия му брак с Мария Пандева от Хвойна. Журналист и публицист е и е член на Съюза на писателите -организация, оглавявана навремето от татко й. В СБП приемат г-жа Хайтова с книгата „Баща ми – най-дивият разказ“, посветена на прочутия й родственик.

Елена е възмутена от отвратителните клюки, че Николай Хайтов не й е истински родител. „Клевета е това!“, възкликва живеещата в Смолян дама и доказва твърдението си със своите най-съкровени спомени.

„Макар че татко не живя при нас, честно казано, не съм усетила осезателно отсъствието му.

Николай Хайтов

Той идваше често. Помня как се обръщаше към баба ми Елена, неговата първа тъща: „Бабо, дойдох да видя Ленчето, а ти купи едно пиле, ето ти пари, за да седнем да пируваме“.

Баба имаше безброй кокошки, ала отиваше да купи от комшиите, за да не троши хатъра на зет си, когото до последно почиташе. По-късно заживях с майка си в Пловдив и с нейните братя и сестра.

Тогава баща ми идваше още по-често, за да ходим заедно на театър.
Гледахме веднъж „Оптимистична трагедия“, а после той отиде на родителска среща и ме подкачи с думите: „Да видим сега трагедия или оптимизъм ще ми извъртят“.

Друг път просто се разхождахме и той ми разказваше съчинените от него детски приказки за Сивчо, Топчо и Клепчо, за Куку, Муку и Пуке, на които не поставяше финал.

Оставяше аз да доизмислям. Така създаваше у мен интерес към творчеството. Без дидактики и напътствия! Малко бащи могат да бъдат такива“, откровеничи щерката на автора на „Диви разкази“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Елена Хайтова: Лъжа е, че не съм дъщеря на Николай Хайтов!"

  1. Вълкашин   22.06.2016 at 2:09

    Елена лъже.Баща и е друг.Хайтов и първата му жена са със сини очи.По принцип дъщерите приличат на бащите си а тя няма нищо общо с Хайтов.Нарочно не носи фамилията на мъжа си за да се представя за дъжеря на Хайтов.

    Отговор
  2. descargar facebook   18.08.2019 at 12:41

    Hey! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok.
    I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new updates.

    Отговор
  3. Иван   05.05.2020 at 13:31

    Лъжата се сипе само от драпащата за внимание и нейната наследница. Колкото и да си я повтарят това истина няма да стане нито ще придобият ген който не носят. Кой друг чухте и видяхте да започна представяне чий син/дъщеря, внук/внучка е? При всички популярни български личности и наследниците им няма подобно чудо. Където се седне и стане се вменява родственост. Не доумявам защо наричащи се журналисти стават проводник на съчинени и измислени историйки. Хайтов си го е написал черно на бяло в „Дневник“ издаден и достъпен за всички заинтересовани. Кой би забравил да спомене дъщеря въобще след като пише, че има двама синове?

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *