Цветелина Бориславова в съдружие с ченге от ДС

Цветелина Бориславова

  Вливането на ГДБОП в ДАНС възражда Държавна сигурност, ревна бившият вицепремиер Цветан Цветанов, който е разследван за незаконни подслушвания.

Самият той забравя удобно, че баща му е бил шофьор на шефа на ДС Григор Шопов. Освен това Цветанов също е бил служител на ДС, защото постъпва там като специалист още през 1987 г., а след това продължава кариерата си на чиновник чантаджия в МВР. Взаимовръзките на ГЕРБ с ДС не са една и две, но последната седмица лъсна поредното доказателство, че крадецът вика дръжте крадеца.

Васил Симов е дългогодишен бизнес партньор на Цветелина Бориславова и личен приятел на Бойко Борисов.

Васил Симов е в управителния съвет на СИБанк заедно с Цветелина

Миналата седмица Комисията за установяване и разкриване на лицата, свързани с Държавна сигурност, публикува поредния списък. Там лъсна същият този бизнесмен Васил Стефанов Симов. Бил е агент „Владко“ и е донасял на Софийското градско управление на МВР, както и на Второ, Трето, Четвърто и Шесто.

Вербуван е през 1976 и е снет от отчет 5 години по-късно. Досието на Симов е унищожено през 1990 г, а там е имало собственоръчно написани доноси.

Разкрит е от комисията, защото е бил член на управителния съвет на Първа източна международна банка през 1993 и 1994 г. После банката е купена от шефа на Бойко Борисов Младен Михалев-Маджо, а агент Владко продължава да бъде банкер.

Когато Борисов и Цветелина живеят заедно, тя става шефка на СИБанк и взема със себе си верния си приятел Васил Симов, с когото се познават още от 80-те години на миналия век. Той е в управителния съвет на финансовата институция рамо до рамо с Цветелина до момента, когато продават банката така мистериозно, както я придобиват от Славчо Христов.

Симов и Цветелина са партньори в бизнеса и до днес, управляват активи за стотици милиони, занимават се с биоземеделие, инвестиции, но не са оставили банкерството. Двамата отново са рамо до рамо в Българо-американската кредитна банка.

Миналата година Симов бе лична кандидатура на Бойко Борисов за член на управителния съвет и на Волейболната федерация, но не беше избран.

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Цветелина Бориславова в съдружие с ченге от ДС"

  1. bold   06.06.2013 at 10:37

    Регистър на ДАКСИ показва, че заедно с Надежда Нейнски и екипа й, в нея членуват Стоян Николов, Ергин Емин и бившия външен министър Николай Младенов. От там не са махнати и имената на бившия зам.-финансов министър на Иван Костов Орешарски и на зам.-министър на финансите при Иван Костов, както и на Петър Стоянович, който по същото време беше началник на кабинета на Надежда Нейнски.

    Фондацията е основана през 2003 г., когато тогавашният председател на „Отворено общество” Стоян Николов скандализира „сините”, като награди червения по това време кмет на морската столица Кирил Йорданов с годишния приз на клуба и беше шеф на изборния щаб в града от квотата на СДС. Другият член на действащата фондация – Ергин Емин пък беше зам.-председател на СДС.Р

    Отговор
  2. content hosting   10.08.2020 at 21:35

    I’m extremely impressed with your writing skills as well as
    with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself?
    Either way keep up the excellent quality writing, it is rare to see a great blog like this one today.

    Отговор
  3. cheap flights   26.08.2020 at 22:03

    Greetings! I’ve been following your weblog for
    a long time now and finally got the courage
    to go ahead and give you a shout out from Huffman Tx!
    Just wanted to say keep up the great job! 34pIoq5 cheap flights

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *