Цветан Цветанов и жена му с менте развод, за да спасят семейното богатство

Усмивките по лицата на семей­ство Цветанови от празника в Жеравна вече са в историята

  Бившият силов министър Цветан Цветанов готви старт бандитски трик, за да прескочи законите, в чиято жертва е на път да се превърне в близко бъдеще. Цецо Крадецо, както в МВР масово наричат ексначалника си, готвел план да се разведе с жена си Деси фиктивно. На нейно име и на името на тъста и тъщата щели да останат всички имоти и пари. Така смятал, че ще съхрани богатствата си, натрупани през последните години, докато управляваше държавата като бащиния.

Цветанов има огромни капитали от незаконния трафик с цигари без бандерол, наркотици и от лобиране в полза на свои хора. Една от пералните за пари на бившия вътрешен министър е ръководена от кумеца му Тодор Иванов Бояджиев. Двамата се прославиха с шестте апартамента, с които алчният Цецо скандално се сдоби за отрицателно време. В пресата бяха разкрити имотните измами на семейство Цветанови и се даде специална пресконференция по случая. Очаква се в най-скоро време освен за незаконното подслушване срещу Цветанов да бъдат заведени нови дела – едно от които ще е именно за апартаментите, разкриха , влиятелни фактори от прокуратурата. Почти сигурно по това дело ще бъде привикан и Бояджиев.

Цветан Цветанов

Друго обвинение се очаква да бъде повдигнато и за участието на Цветан Цветанов и бившия шеф на ГДБОП Станимир флоров в контрабандата с цигари.

Ще бъдат разследвани прокурорът Бисер Кирилов, както и бившият шеф на НАП Красимир Стефанов, които не установиха нарушения при проверката на имотите на тъста и тъщата на Цветанов. След удобните за висшия функционер на ГЕРБ проверки Стефанов стана депутат. Кирилов пък, който беше преценил, че няма данни за извършено престъпление, и не образува досъдебно производство, беше награден от Цветанов с пистолет по случай 132-рата годишнина на МВР „за укрепване на правовата държава“.

Тъщата на Цветанов - Стефанка

НАП проверява близо 4 месеца Цветанови и не откри никакви нередности в доходите на съпрузите. Тогава Стефанов обяви, че министърът е похарчил едва 20 776 евро лични пари за покупката на 2 апартамента и 2 гаража в престижния столичен квартал „Изгрев“ през 2008 година на обща стойност 130 500 евро. Остатъкът от тази сума бил събран чрез банков кредит за 59 хил. евро и дарение от тъщата и тъста в размер на 48 366 евро и 3223 долара. Така НАП обяви Цветанов за чист, а журналисти изнесоха данни от проверката, показващи, че тъстът и тъщата на Цецо, които са пенсионери, от 2004 до 2010 г. са им подарили на него и съпругата му над 200 хил. лв. като за тази цел са били отворени общо 14 банкови сметки, повечето от тях в СИ-Банк, където бившата приятелка на Бойко Борисов Цветелина Бориславова е била по това време акционер. Това означава, че двамата са едни от най-богатите пенсионери, а доходите им според прокуратурата, са напълно законни. Любопитно е, че само за седем месеца по време на управлението на Красимир Стефанов данъчните коренно смениха позицията си относно доходите и разходите на тъста Васил и тъщата Стефанка в периода между 2004 и 2009 година.

Сега всички имоти и натрупани пари тежат на Цветанов. Затова възпитаникът на ВИФ „Георги Димитров“ е решил да ги остави при развода си на съпругата си Деси. Изглежда обаче, че много скоро пак ще му се наложи да търси тъста и тъщата. Най-вероятно за да не влиза в следствения арест, на Цветанов ще му се наложи да плати гаранция поне от 100 хил. лева.

Като чиновник той има месечни доходи не по-високи от 4 хил. лева. Затова пак ще трябва да прибегне към сметките на спестовните Васил и Стефанка Георгиеви, коментират в парламента.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *