Треньорът Димитър Тушев, за чийто живот се борят, останал без стотинка!

Треньорът и бивш футболист Димитър Тушев дължи пари за животоспасяваща операция

  Нa 15 февруари бившият футболен треньор Димитър Димитров Тушев пада пред Националния стадион „Васил Левски“ и се парализира изцяло. Спешно се налага да се съберат 8000 лева – сума, която е непосилна за него и дъщеря му Албена Тушева, за да бъде предприета спешна животоспасяваща операция. Тушев е бил футболист в клуб „Розова долина“ и „Септември“. Бил е треньор в „Академик София“ и „Локомотив София“.

Защо в тежкия момент семейството му не разполага с нито лев? Защото скромните им спестявания са запорирани. Дължат го на скандалната столична адвокатка Нина Чернева, за чиито порочни практики бе писано в пресата преди години, когато на власт бе Тройната коалиция.

Ужилените клиенти на Нина Тюрлесанова-Чврнева продължават да търсят ако ме изгубените си пари, то поне справедливост. Неотдавна ов обръщат към предаването „Съдебен спор“ и смайват обществеността, разкривайки изобретателността и наглостта, с които са преметнати.

Нина Тушева

Сред жертвите има случаи на хора, на които е взела 50 000 евро, за да „намери и осъди“ виновния за смъртта на детето им. Ето защо потърпевшите от нейните услуги се обединяват и дори сприятеляват по неволя, обсъждайки възможност за общи действия срещу изпечената измамница.

Тя собствения си брат е ограбила и измамила с имоти и той не желае да я види ни жива, ни умряла“, твърдят гражданите, потърсили журналисти, за да разкрият драмата на футболиста Тушев.

Неговата дъщеря Албена Тушева също е сред падналите в капана на Нина Чернева. Освен че им взема пари, без да свърши работа, адвокатката (с дипломен успех 3,00 като юрист – разкритието е на „Съдебен спор“) веднага нанася контраудар. Той се изразява в нейни оплаквания до полиция и прокуратура срещу своите клиенти, веднага щом ги омае и им прибере сума, за която са се договорили. Други потърпевши поясняват, че това е обичайната практика. „Тя изпрати компрометиращо ме писмо до генералната ми директорка тогава Поля Станчева“, заявява ужилената Петранка Петрова, бивш служител на БНР. Именно Петрова разказва първа пред журналисти преди време патилата си, загубените пари и нерви по безобразията на Чернева. Сега допълва иронично: „Госпожа адвокатка Чернева има два кабинета в Търговския дом на бул. „Витоша“ 1А – единият за нормални, а другият за „ненормални и платежоспособни клиенти“. За защита срещу тръгнали-тв да си търсят правата използва чук (да-да, така ми се изрепчи веднъж) и жалби до полицията“.

Адв. Нина Чернева

Ето и покъртителната изповед на ужилената Тушева, която се чуди как и откъде спешно да помогне на баща си: „Нина Чернева ме заблуди преди време с уговорката, че ако тя ми продаде имот до един месец, аз ще й заплатя хонорар от 5 хиляди евро. Имах й доверие, защото беше адвокат на развода ми. Освен това тя се държи мило, нежно, даже инфантилно – това й е тактиката за привличане на наивници.

Тогава между всичките документи, които й подписвам, тя вмъква и т.нар. „запис на заповед“, с която в рамките на една седмица съм се задължила (без да знам!) да й изплатя горната сума. Още на същия ден Чернева отива и подава жалба до съда, че аз й дължа тази сума!

Това е измама с доверието ми, защото тя умишлено ме подведе да подпиша документ с невярно съдържание. Всеки би казал, че когато се подписва нещо, трябва да се гледа. Но аз не съм предполагала, че Чернева ще злоупотреби с доверието ми като адвокат – по същото време тя се беше доближила много близо до семейството ми. Тя показваше точно“такива отношения. Явно целта й е била, след като е разбрала, че разполагаме със средства, да ни ограби и в преносния, и в буквалния смисъл на думата.

След като ни бяха запорирани всички възможни движими и недвижими средства, тя започна да подава жалби в Първо РУ на MBR че съм я заплашвала с пистолет, че се страхува за живота си и че съм пращала мутри да я убият.

Много интересно с какви ли средства съм могла да заплащам на мутрите, след като по това време аз и баща ми нямахме средства дори за храна. Общо’5 пъти ме е викала в районното.

След като вече ми писна да ходя по полиции и районни, подадох жалба в 9-то РПУ на МВР, откъдето дознателката, водеща преписката, я изпрати в Прокуратурата, за да бъде образувано До-съдебно производство по чл. 209 от НК за имотна измама с документи. На преписката отговарящият прокурор прави отказ. Но в него не се споменава абсолютно нищо за деянията на Чернева. Останах с убеждението, че някой прикрива злоупотребите й. Жалко!

Но моят случай не е единствен по рода си. Във ВАС има постъпили много жалби срещу нея за злоупотреби с доверие и средства на клиенти. На 20 февруари т. г. се проведе досъдебно производство срещу Чернева. Решението на ВАС е следното; „Отнемат адвокатските й права за 1 година и я глобяват 5 работни заплати“. Браво, доживяхме! Даже е малко наказанието, смятаме всички, които пихме по една студена вода.

Ако се върнем по думите на други пострадали, които са подавали жалби до ВАС, ще се окаже, че сегашният състав е проверил и повярвал на моята жалба. Докато в предишните състави явно е имало човек, който е стоял зад гърба й и са били прекратени осем преписки на измамени клиенти. Независимо от решението на ВАС, което ме удовлетвори, за съжаление запорът върху имотите ми и средствата ми не е вдигнат, защото трябва да има решение от съда и прокуратурата.

Междувременно на мен са ми жизненонеобходими много средства. На 15 февруари 2013 г. моят баща Димитър Тушев падна пред Националния стадион „Васил Левски“ и се парализира. В момента е в „Пирогов“, където му беше направена животоспасяваща операция. Диагнозата е: нервно хирургична операция във връзка с шийна гръбначно мозъчна травма. За тази операция трябваше да се закупят имплантанти, които да го спасят и да го вдигнат отново на крака.

Благодарение на известни футболисти и спортни деятели беше събрана не цялата сума но операцията беше направена. Сумата не беше остатъчна и фирмата, която даде имплантите, ми се довериха, като ми дадоха още една седмица срок, за да събера всички пари.

Тук е мястото да благодаря на: проф. Габровски, д-р Узунов и на цялата реанимация на „Пирогов“, които се грижат за неговия живот. Благодаря на ХАУЗ – ПД ЕООД в лицето на Димитър Хаджипетков, който ни даде шанс да оперират баща ми, без да е внесена цялата сума. Благодаря и на всички, които помогнаха с малки и големи суми, без да споменават имената си само защото обичат и уважават своя треньор и бивш футболист.

Грижите около баща ми няма да ме накарат да спра да търся истината и правата си срещу Нина Христова Тюрлесанова-Чернева, защото много са хората, които са били измамени от нея в продължение на години. Покрай предаването „Съдебен спор“ на Нова тв се разбра, че въпросната „адвокатка“ по всяка вероятност е купила дипломата си. Но пък в измамите е отличничка. Надявам се, че новият главен прокурор на Република България ще бъде безкомпромисен към лъжеадвока-ти и подкупни служители на Темида!“.

„И Бог да съди! И нея, и покровителите й!…“, добавят хората, на които измамницата е подпалила чергата.

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Треньорът Димитър Тушев, за чийто живот се борят, останал без стотинка!"

  1. Петранка Петрова   05.03.2013 at 12:33

    За съжаление Димитър Тушев почина. Над ковчега му, дъщеря му се закле, че ще продължи битката с измамната адвокатка Нина Тюрлесанова-Чернева. Благодарение на спортни деятели, футболисти и много добри хора, парите за операцията бяха събрани, но…..
    Нека да почива в мир, нека бъде спокоен, че ще победим злото и няма да оставим тази жена да продължава да измамва невинните хора, и че в крайна сметка правосъдието ще си отвори очите и тя ще получи заслуженото си наказание!

    Отговор
  2. албена Тушева   05.03.2013 at 16:24

    Благодаря за публикацията ,тази адвокатка ще си получи заслуженото най накрая ,моят баща почина ,но той трябваше ли да заплати за тази цена на гадната и подла Чернева ???????

    Отговор
  3. Д-р Галина Моллова   03.06.2013 at 9:21

    Отворено писмо до Главния прокурор на РБългария от г-жа Албена Тушева. Моля, за връзка с г-жа Албена Тушева.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *