Отец Силвестър Янакиев: Ясновидците, врачките и шарлатаните, трябва да бъдат анатемосани и дадени на прокуратурата за измама! ИНТЕРВЮ

Отец Силвестър Янакиев

  Черен списък пишман екстрасенси и лечители подготвя Българската православна църква. Листът на позора съдържа имена с над сто феномена, които лекуват от онкологични до венерически заболявания. Скоро той ще бъде размножен и залепен почти на всички храмове, като идеята е прокуратурата да се самосезира за делата на гадателите, които трупат завидни богатства за сметка на болните и страдащите.

Отец Силвестър Янакиев от Сливен, духовен надзорник на Сливенската епархия, разкри, че очаква да бъдат добавени и нови имена на вещери, които толкова са се обезчовечили, че издигат в култ бобените зърна и кафето.

– Отец Силвестър, защо църквата се опълчи срещу нароилите се ясновидци в страната ни? Направихте дори списък на врачките и врачовете, които да бъдат анатемосани, дадени на прокуратурата за измама…
– Списъкът ни с екстрасенсите е готов. Няма да назова имената на попадналите в него, за да не им правя допълнително реклама. Това са познати имена, давали интервюта по вестниците и телевизиите. Част от тях са злоупотребили с човешката мъка, забогатели са, уж лекувайки нелечими болести. Разбира се, църквата няма да закача почтените ясновидци, ние признаваме, че има хора с подобни дарби.

– Как ще различите менте врачката от истинската?
– С помощта на Библията. Там е написано: „По делата им ще ги познаете“. Често афишират, че лекуват рак и други тежки заболявания. И как церят тези болежки, карайки болните да пият какви ли не щуротии, но не и да търсят компетентна лекарска помощ.

Ванга

Умишлено въвеждат в заблуждение страдащия че могат да му помогнат дори с гледане на боб и на кафе. Свещениците от Сливен – Евгений и Йоан, които са инициатори на позорната листа, са категорични, че всякакви врачувания, магии, езически ритуали, както и носенето на муски против уроки и талисмани за късмет, са грях. Отец Йоан вече е наложил епитимия – църковно наказание на неколцина миряни, които са ходили на врачки и не са се покаяли. Ще ни се гледачките, които бяха показани по телевизиите да бъдат наказани. Нека прокуратурата се самосезира, все пак ние сме християнска държава, не езическа. Ние сме събрали доказателства, които ще предадем на органите на реда.

– Викачите на духове, попадат ли във вашия позорен списък от ясновидци?
– Зависи. Има човеци с подобни способности, които влизат в контакт с духовете на покойници. Но не е сигурно, когато кажат, че са повикали определен дух, дали е пристигнал точно той. Викането противоречи на нашата религия. Смята се, че душата на починалия отива или в Рая или в Ада, в зависимост от заслугите му тук, на земята. Човек, който моли за подобен вид услуга, едва ли получава облекчение. Мисля, че в повечето случаи си тръгва объркан след подобен контакт. Не бива да се доверяваме на подобни викачи. Те могат да ни отклонят от Бог, от това да извършим правилно основната мисия, заради която сме дошли тук, на земята. Грях е суетата, която води хората при ясновидци.

Вера Кочовска

– Какво е мнението ви за Ванга и за Вера Кочовска – техните имена се превърнаха в част от символите на съвременна България?
– За мен Ванга е вещица! Казвал съм го милион пъти още като искаха да я провъзгласяват за светица. Тя е странен човек. Много хора са й помагали, за да е това, което е. Но делата й не я правят християнка.

Тя няма общо с християнството.

– Недейте да говорите така!
– Че защо? Какво като е построила църква в Рупите?! Какво като е викала попове и е правела освещавания?! В началото на кариерата си твърдеше, че й се явил бог Аполон и той й наредил да помага на хората. С времето забрави какво е говорила, а може би й пошушнаха да го забрави. И почна да разправя, че й се явил сияйният свети Георги. Защо така?! Какво се е случило с бог Аполон?!

– Допускате ли, че е имала съветници от Държавна сигурност, които са я учили какво да говори, а вероятно са й подавали информация от първа ръка?
– Съветници от Държавна сигурност са имали всички, дори и свещениците. Ако бяха извадили досиетата на поповете, щеше да стане много интересно. Предполагам, че може би има и врачки с досиета. Ванга и местните владици са били един дол дренки по отношение на службите, по линия на религията – не са имали нищо общо.

Духовният наставник на Сливенската епархия ни съветва да се молим и уповаваме единствено на Бог

– Няколко думи за феномена Вера Кочовска?
– Беше отрудена жена, която търсеше да открие своя път. Обаче така и не го намери. Тя умря така, както и живя – в мъка. Името й ще се помни още 5 години, предимно от близките й, роднините. Вера бе локален феномен. Няма да има такава истерия, каквато цари около петричката гледачица. Но и Ванга, кой ли я знае – тези, които са над 40 години я помнят, младите не се вълнуват. Ванга бе една от легендите на социализма.

Ухажваха я и от ДС, и от Българската комунистическа партия. Тя беше тяхната спестовна касичка и в ролята си на такава им носеше добри пари. После им подари и имоти. Ако беше пророчица, щеше да предвиди разпада на комунизма, да даде наставления на другарите какво да правят. Характерното за Ванга бе, че изпращаше болните при определени доктори, не ги цереше. Никога не ги е съветвала да ходят на църква, да се молят на Бог. Караше ги да търсят къртична кръв, да я заровят на изток. Използваше магьоснически прийоми за промяна на съдбата.

– И въпреки това е светица за хиляди българи…
– Може и да е светица за някои, за българската православна църква не е. Тя никога няма да бъде мумифицирана, канонизирана и прочие. Да, може би е била във връзка с демони – тях църквата ги знае. Само невярващите обаче може да се страхуват от тях. За това ние не отричаме феноменалността на Ванга, а нейната принадлежност към православната църква. И още – тайнствеността около дарбата й създаваше респект в народа. Тя винаги караше посетителите да спят на бучка захар вечерта, преди да отидат на Рупите, а след това да й я носят. Защо? Не казва. Един ден науката ще даде отговор и на този въпрос. Възможно е захарта като кристал да има памет да й говори. А има вероятност захарчето да е било част от играта, свързана с Ванга.

– Наскоро данъчните споделиха, че известна българска ясновидка е декларирала доход от 20 милиона за миналата година, възможно ли е това според вас?
– Напълно. При мен също идват болни, някои дори са били при врачки, баячки преди това. Повечето, които търсят помощ, са смъртно болни. Вярвайте ми – те дават всичко, за да се отърват от болестите. Ако съм човеконенавистен и невярващ, мога да злоупотребя с тях. Примерно, ако човек е минал през химиотерапията заради рак на белите дробове, после има период от 2-3 години, в който се чувства сравнително добре. Зложелателят – независимо какъв е, знаейки малко медицина, може да смуче пари от болния в продължение на месеци, докато не се влоши отново здравето му.

– Освен врачките вие заклеймихте и гей парада, който се проведе преди дни в София. Какво ви провокира да постъпите така?
– Разбира се, че ще го заклеймя. Та те вече се оформят като едно сектантско общество, като тоталитарна секта, пълна с лъжа и измама. Под политически натиск педерастията бе изкарана от списъка на заболяванията в началото на 90-те години. Библията не толерира любовта между еднополови, това е грях. Е, защо църквата трябва да е на страната на парадиращите с греха? Това не е ли доста нахално от тяхна страна? Четох една брошурка на някакъв комитет на лесбийки. Те приканваха момичета над 16 години да им гостуват на определено място, за да видят какво правят каките. Че кой забранява на хомосексуалистите да са такива – никой?! Защо обаче ни натрапват сексуалната си ориентация, фукат се с нея, че дори да обвиняват останалите хора в агресивност. Напротив, истинските агресори са те. Студената война още не е свършила. Тя продължава с различни методи. Парадирането с хомосексуализма е част от тях, както и разбитата ни икономика.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

4 Отговора за "Отец Силвестър Янакиев: Ясновидците, врачките и шарлатаните, трябва да бъдат анатемосани и дадени на прокуратурата за измама! ИНТЕРВЮ"

  1. GeorgeBG   19.10.2012 at 13:39

    Този поп обаче забрави да включи в списъка на врачовете и идолопоклониците !
    Делата на Византийската религия православие по нищо не се различават от делата на ванга . Разликат е тази ,че на ванга всичко е открито , а на поповете сатана си е направила труда да направи изобретение като избира умрели плътски човеци служители на Отца и ги насочва да се молят на тях . ТОВА СПОРЕД СЛОВОТО БОЖИЕ Е МЕРЗОС ЗА ГОСПОДА !!
    Но сатана им казва – ама те са Божии служители ! Е да Божии служители са ама са Божие творение ,не са БОГ .
    Ето , това е едно от нещата което прави православната църква изключително коварна ерес , която носи традиции и предания на проклятие !!!

    Отговор
    • Georgi Aleks   20.10.2022 at 7:36

      братко християнин. и аз мисля така! Тази ерес, която е православната църква е опасна и тя само унищожава нашето общество. Всички попове са еднакви педофили и гейове. Тормозят децата ни, напиват, изнасилват ги и после – невинни са, защото един „Божии служител“ не би направил подобно нещо. ГЛУПОСТИ! Те са служители на сатаната и трябва да бъдат наказани за греховете си! Цялата православна църква трябва да бъде унищожена. Но братко, истинския Бог, на който трябва да се молим и към който трябва да се обърнем е Аллах.

      Отговор
  2. alivedevila   07.02.2014 at 1:02

    Абе, а кво правим, ако евреите се окажат прави?!

    Отговор
    • david alinski ot samokov   20.10.2022 at 7:40

      Хитлер беше прав! Евреите трябваше да ги избием до крак! Те са болест, която разяжда нашето общество. Обикалят с тъпите шапки и се мислят за богоизбрани. Та кога Аллах е споменавал нещо за евреите?? Аз мисля, че трябва да има четвърти райх и този път, дано да е успешен с избиването на евреите.

      Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *