Гербаджията Емил Димитров след Етрополе ще обгазява и Габрово

Емил Димитров

  Скандалният депутат Емил Димитров – Фаса не се спира пред нищо в името на печалбите, гарантирани от държавата с изкупуването на енергия от биомаса.

Свързаната с него фирма „Грийн Форест Проджект“, която отрови с отпадъците си Етрополе и региона, ще строи нови цехове за производство на ток от биомаса из цялата страна.

Първите проекти за производство от биомаса вече са в напреднал стадий и скоро ще тръгнат с пълна сипа, като се очаква историята с отровите, които избълва фирмата му в Етрополе, да се повтори и на други места.

Първите градове, които трябва да се подготвят за газовата атака с непоправими последици, са Момчилград и Габрово.

Електроцентралата на биомаса в Етрополе

През март „Грийн Форест Проджект“ е представила документация за инвестиционно предложение да строи ВЕИ централа за биомаса в Габрово. Тя е абсолютно същата като тази в Етрополе, която разболя десетки деца и възрастни, а пораженията от отровите се очаква да придобият невиждани за страната размери.

От сигурен източник се разбра, че фирмата на Емо Фаса ще получи разрешение да работи и там дори без оценка на въздействието на околната среда, която е задължителна за подобни опасни производства.

Освен Габрово Момчилград също ще усети скоро смрадта на отровните пари. В родопското градче фирмата на Фаса също строи мощности, които ще произвеждат ток от дървесина.

„Емил Димитров разполага цеховете си на места, където има много гори и може да се сече без контрол.

Той управлява горите в България и прави каквото си иска“, разказва еколог от Кърджалийско, който алармира за строежа на новата централа на „Грийн Форест„. Тя била в толкова напреднал стадий, че вече има и разрешение от общината да си прокара ток до мястото, което е на километър-два от Момчилград. Емил Димитров става все по-влиятелен играч в горския бизнес, след като прокара лобистки закон в сектора. Преди години се прочу с неизгодните заменки, които дружествата му направиха с държавата, а днес вече определя и правилата на играта със закони.

Миналия месец е прокарал поправка в Закона за горите, която позволява да се произвежда биомаса освен от отпадъчна дървесина и от току-що отсечена.

Освен това е сред двигателите на друга поправка – за преференциалното изкупуване на ток от биомаса от държавните дружества за сметка на енергията от ток, вода и вятър. Така той пряко облагодетелства свързаната с него „Грийн Форест“, която вече отрови Етрополе, а скоро и в Габрово и Момчилград.

Това не е единствената златна касичка от държавата, от която се възползва Емо Фаса. Той е основен играч и в дистрибуцията на цигари, където си партнира с близки до премиера.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

7 Отговора за "Гербаджията Емил Димитров след Етрополе ще обгазява и Габрово"

  1. дсадсад   14.09.2012 at 1:16

    очакваме след падането на партия Гроб ,това недоразумение и пълен циник да се озове в панделата.За такива трябва да се направи 10-ти кръг в ада.

    Отговор
    • veneta ninkova   17.09.2012 at 9:32

      Смърт за тези унищожители и отровители на природата и хората!!!

      Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *