Вяра Анкова отчаяна – събира подписи, за да остане шеф на БНТ

В държавната медия не искат Вяра Анкова пак да ги ръководи

  Със зъби и нокти Вяра Анкова щяла да пробва домогването си до втори мандат в БНТ, гарантират стари кучета от „Сан Стефано“ 29. Вече не е тайна, че на съвещание в дирекция „Информация“, където бил направен отчет за работата на БНТ по време на изборите, генералният директор официално обявила кандидатурата си да продължи като шеф.

Предложението било посрещнато с ледено мълчание, защото дори в дирекция „Информация“ вече не подкрепяли Анкова, лична приятелка на злополучния вътрешен министър Цветан Цветанов. Единствено приближената до нея Екатерина Генова – директор на БНТ 2, попитала може ли да има изказвания. Анкова не оценила жеста, отрязала я и си тръгнала.

Веднага след обявяването обаче приближени на Анкова тръгнали из телевизията и подканяли настойчиво служителите да се подписват в нейна подкрепа. Сътрудници на директорката изготвили списък от организации, творчески съюзи и гилдии, от които трябва да се търси подкрепа за втория мандат. Към всеки от списъка даже бил зачислен отговорник. „С това ли трябва да се занимават служителите от държавната медия?“, питат се нашите информатори.

„По-некадърно и некомпетентно управление не е имало в БНТ!“ – това си шушукат всички из коридорите, внимавайки да не ги чуят. Държавната телевизия е със сринат рейтинг и отново е пред финансов колапс.

Тръпнещи да не се случи като в Гърция – държавната медия да бъде закрита, служителите в БНТ чакат с нетърпение избора на нов генерален директор и се надяват това да не е Анкова.

„Почти никой в държавната медия не е доволен от управлението й, не я подкрепя и не желае да се подпише. Хората обаче са сковани от страх и не смеят да говорят открито. Някои били принудени да се подпишат под зоркия поглед на преките си началници“, разказват изумени.

Из медията усилено се говори за обвързаността на съпругата на Лафчис с бившите управляващи, за зависимости и поети ангажименти. Известна българска певица се възмущавала открито, че от държавната медия я потърсили да се подпише в подписка, подкрепяща Вяра Анкова. Тя отказала с думите: „Това, че са ме снимали в концерт, не означава сега да искат подкрепа. Това е нагло и агресивно!“.

Същото си казват всеки ден и служителите в БНТ: „Как може да искат да се подпишеш в полза на директор, които се е провалил тотално, но все още управлява? Това е положение на зависимост и страх и някой трябва да го спре!“.

Люба Ризова

Служителите искат да изпратят петиция до СЕМ да не взима предвид тези подписки в подкрепа на Вяра Анкова, защото ги смятат за нелегитимни, след като са взети под страх и зависимости.

„Ако се запази тандемът Анкова – Шишманова, БНТ ще загине окончателно, защото ще бъдат изгонени или сами ще си тръгнат последните професионалисти“, зарича се телевизионерка с дългогодишен опит.

Люба Ризова, Гарелов, Валери Тодоров

Конкурсът за нов генерален директор на БНТ ще бъде обявен до дни. Както вече бе писано, в него ще участва и Иван Гарелов Легендарният водещ на „Панорама“ се надявал до тогава депутатите да са отменили Закона за лустрацията, който забранява на бившите сътрудници на ДС да заемат ключови постове в националните медии.

Иван Гарелов

В конкурса се впуска и доскорошният шеф на БНР Валери Тодоров – най-силният от всички кандидати, факт е, че по време на управлението на Тодоров националното радио дръпна напред и бе едно от малкото, запазили журналистическа обективност и критичност към бившите управляващи по време на 4-годишното им владичество, същевременно Тодоров не се забърка в далавери и не допусна нито един скандал в радиото, финансовите резултати на медията също бяха повече от задоволителни – то, като не се краде, парите стигат за всичко…

Валери Тодоров

Изненадващо през последните дни се завъртя и още едно име – това на шефката на новините в Би Ти Ви Люба Ризова. Според горещата клюка тя също щяла да е кандидат за шеф на БНТ и мястото й дори вече било сигурно. Ризова била фаворитка на шефа на СЕМ Георги Лозанов. Журналистката категорично отрече пред журналисти мълвата и обяви, че няма подобни планове.

Сред останалите мераклии за шефове на БНТ са Бойко Василев, който вече е свалил плаката на Бойко Борисов от кабинета си, и… Димитър Цонев. Той дълго време бе в управата на БНТ, но се изпокара с Вяра Анкова и се вля в редиците на Би Ти Ви.

Основният конкурент за поста на Анкова в предишния конкурс – Люба Кулезич, сега няма намерение да участва.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

11 Отговора за "Вяра Анкова отчаяна – събира подписи, за да остане шеф на БНТ"

  1. Георги   22.06.2013 at 16:34

    Такава подписка е равносилна на ходатайство и не уважава възприетите правила за конкурсно назначение на длъжността. Това ли искат подписалите се?
    По-скоро се опасяват за собствените си длъжности. Това се все стари кримки от държавната хранилка.
    Аз пък искам нови лица в БНТ, а не тези плесенясали физиономии, които години наред не могат да измислят нищо ново. Къде са европейските телевизии къде е Българската национална телевизия. Хеле пък през последните четири години. Върнаха я още 40 години назад.

    Отговор
  2. Veselina   22.06.2013 at 16:35

    На БНТ е необходим нов генерален директор! Вяра Анкова принизи националната телевизия до нивото на кабеларка. Лош мениджмънт, негледаема програма, сервилни новини. БНТ не отговаря на стандартите на обществена медия! Къде са детските програми, шоуто, образователните програми, музиката от различните жанрове? Вместо това само скучни новини и говорилня. Само един сериал, с който ни проглушиха ушите.СЕМ да не се изживява като монополист, а да чуе мнението на хората и види програмата на БНТ в момента- тя е катастрофа!

    Отговор
  3. Lilova   22.06.2013 at 23:19

    Каква „масова“ подкрепа е това? Много плоско и нагласено. И наистина неморално. Не може един шеф да допуска подчинените му да събират подписка за него. Комплекси ли са това, страх ли е? Като се сетя за словото на президента на Нова година и снимките, които сложиха „талантите“ от новините на БНТ направо ми призлява. Като й връчиха „Златен скункс“ Верчето защити“професионалистите“ в БНТ?! Сега те пък я защитават. От какво? От некадърността и неграмотността, от кражбите и задкулисието. Време е хората от площадите да поискат сметка на ръководството на БНТ- за какво се харчат парите там, прозрачно и обективно ли е всичко. И без тези ОФ инициативи- подписки и други глупости. Ама то Верчето какво друго да измисли?!

    Отговор
  4. Дария Иванова   25.06.2013 at 14:25

    Трябва да се промени закона и да се забрани втори мандат на генералните директори. Практиката е показала, че с времето и успешните се подхлъзват, а некадърните като сегашната г-жа Анкова направо водят кервана в блатото. Няма ли най-после СЕМ да направи безпристрастен избор? Или трябва да се надяваме на по-силната протекция отново. И докога ще е така? Вероятно трябва кандидатурите и концепциите да са анонимни и засекретени??? А за сега да се молим съвестта на “избиращите” да се пробуди, че да изненада всички ни!!!

    Отговор
  5. Асен   26.06.2013 at 16:51

    До кога с тези подписки, г-жо Анкова? Без подкрепа на клакьорите не Ви ли стиска? Веднъж Ви мина номера, дано втория път има някаква справедливост и разум от страна на СЕМ. Ама и те трябваше да ви санкционират заради подписката и т.н. отчет, който сте направили. Ще трябва другаде да се отчитате и нямa да е никак лесно и приятно!!!

    Отговор
  6. Журналисти от БНТ   13.07.2013 at 9:46

    Каква Вяра,какви пет лева!Съсипа БНТ,не ставааа!А измамите с обществените поръчки,а хонорарите на приближените,а тъпата програма!Стига вече!Искаме да ни управлява В.Тодоров-просионалист и перфектен журналист с усет към гледаемото!Той ще вдигне БНТ,както стори с БНР!

    Отговор
  7. Владимирова   18.07.2013 at 22:42

    На вниманието на СЕМ – Вяра Анкова е незаконен шеф на БНТ.
    Началничката на Сан Стефано е собственик на фирма, което противоречи на Закона за радио и телевизия. Информацията е автентична и подплатена с документи.

    Отговор
  8. Фидосова   20.07.2013 at 1:01

    Трябва някой да разрови бунището БНТ! Знаете ли каква смрад ще изкочи от там? Финансиране на приятелски кръгове и приближени предавания с парите на данъкоплатеца, нарушени обществени поръчки, безразборно пилеене на средства. В пъти по-скъпи сериали, сетете се сами къде отиват останалите пари, политически слугинаж, бягство от обществените функции на медията…БНТ днес прилича на кабеларка. Няма никаква публицистика, няма ярки и запомнящи се предавания. Всичко добро не е от времето на безпомощния упавленец Анкова, а от по-други времена. Останалото е затрито. Анкова работи за един приятелски кръг и той я подкрепя, сведе нивото на БНТ до кабеларка.Трябва одит и съд. И ново ръководство, което да спаси останалото от обществената телевизия!

    Отговор
  9. Фидосова   20.07.2013 at 1:02

    Мафията се е настанила на „Сан Стефано“ 29 и източва държавната медия.Време е да бъде разбит и този олигархичен модел – Анковият!!!С Анкова да си отиват и Шишманова, Генова, Роберт Ковачев, Бойко Василев, Федя Тодорова, Зоя Сталева. Стадо крадци и некадърници, но верни слуги.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *